Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κέντρα Υγείας χωρίς φάρμακα και βαμβάκι! Συνεχίζεται το δράμα των ελλείψεων

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - health report.gr

Χωρίς τα βασικά υλικά συνεχίζουν να λειτουργούν τα περισσότερα κέντρα υγείας λόγω της έλλειψης κονδυλίων με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν… εφοδιασμένοι με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τη δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό οπότε και είχε αποκαλυφθεί πως σε πολλά κέντρα υγείας οι αρμόδιοι δανείζονταν φάρμακα από φαρμακοποιούς αλλά και άλλα απαραίτητα υλικά ακόμη και από εκκλησίες.

Σε άλλες περιπτώσεις πάλι οι ίδιοι οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους έπρεπε να φέρνουν τα δικά τους υλικά από το …σπίτι για να εξυπηρετηθούν.

Και η κατάσταση αυτή όπως φαίνεται δεν έχει αλλάξει καθώς με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός, προς τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητά απαντήσεις για το τι θα γίνει εν όψει και της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου.

Ο κ.Ορφανός σημειώνει πως οι μονάδες υγείας εκπέμπουν SOS λόγω της σοβαρής έλλειψης αναλώσιμων και φαρμάκων. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν με δικά τους λεφτά τα αναλώσιμα όπως και οι γιατροί για τα μεταφορικά τους, αναφέρει ενώ υπογραμμίζει πως από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας όπου η κατάσταση είναι τραγική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου