Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ψυχιατρικά Νοσοκομεία: Στο έλεος ασθενείς και εργαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού! Σοκάρει η νέα δολοφονία από ασθενή


Ψυχιατρικά Νοσοκομεία: Στο έλεος ασθενείς και εργαζόμενοι λόγω έλλειψης προσωπικού! Σοκάρει η νέα δολοφονία από ασθενή

Της Έλενας Μπρέγιαννη - health report

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό στο Δαφνί το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου όπου βαριά ασθενής σκότωσε άλλον νοσηλευόμενο, φέρνει για άλλη μια φορά στο φως το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Ειδικότερα σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ασθενής με βαρύ ιστορικό ο οποίος νοσηλευόταν στο Τμήμα Οξέων Περιστατικών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί και ενώ ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του, κατάφερε να λυθεί και επιτέθηκε σε άλλον ασθενή ο οποίος απεβίωσε.

Πάντως για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου αναμένεται πόρισμα του ιατροδικαστή ενώ η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τραγικού περιστατικού.

Από την άλλη η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει δώσει εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) της οποίας το πρώτο πόρισμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα.

Αυτό πάντως για το οποίο συμφωνούν όλοι είναι πως η έλλειψη προσωπικούκαθιστά τις συνθήκες στο Δαφνί αλλά και σε άλλες αντίστοιχες μονάδες, εξαιρετικά επικίνδυνες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισημαίνει ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στα ψυχιατρικά νοσοκομεία με συνέπεια η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν αποχωρήσει προς συνταξιοδότηση κοντά στα 15.000 άτομα ενώ δεν έχει προσληφθεί κανένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου