Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τραγική η κατάσταση στο νοσοκομείο της Σύρου

PROTOTHEMA.GR

Απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι για την Τετάρτη 20 ΜαΐουΣε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη 20 Μαϊου οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου Σύρου ως ένα μέσο πίεσης να αλλάξουν οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν ειδικά το τελευταίο διάστημα στο Βαρδάκειο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μάλιστα καλούν τον κόσμο της Σύρου σε συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Απεργούμε την Τετάρτη 20 Μαΐου. Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα νοσοκομείο Σύρου είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Παράλληλα υπολειτουργούν τα πολύ-ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, ενώ τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, έχουν - δεν έχουν, εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Το Νοσοκομείο Σύρου, η μεγαλύτερη μονάδα δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένη. Συγκεκριμένα το Νοσοκομείο αυτήν τη στιγμή λειτουργεί:

-με το μισό (56%) του προβλεπόμενου νοσηλευτικού προσωπικού από τον ήδη κουτσουρεμένο μεταμνημονιακό τελευταίο οργανισμό του ΓΝ-ΣΥΡΟΥ

- χωρίς ΩΡΛ, γαστρεντερολόγο, οδοντίατρο

- με ένα παιδίατρο, ένα οφθαλμίατρο, ένα ορθοπεδικό και ένα ουρολόγο σε διαρκή εφημερία

-χωρίς παρουσία τεχνικού για τον ιατρικό εξοπλισμό για χρόνο που ισοδυναμεί με 120 ημέρες ανά έτος, ενώ δεν υπάρχει σύμβαση συντήρησης του εξοπλισμού εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης πόρων

-με ένα τραυματιοφορέα ανά βάρδια και δύο εργαζόμενους στα πλυντήρια

- με 300 οφειλόμενα ρεπό στο θυρωρείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου