Ιδιώτες και επιχειρήσεις δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καταβάλουν τις ετήσιες εισφορές τους στους Συλλόγους στους οποίους είναι μέλη.
Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET.GR
Έχουν στοχοποιηθεί και αποκτήσει τη ρετσινιά του κακοπληρωτή, Ιδιώτες αλλά και Επιχειρήσεις από τους Συλλόγους-Συνδέσμους στους οποίους είναι Μέλη, καθώς δυσκολεύονται ή ακόμη και αδυνατούν λόγω των οικονομιών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν να καταβάλουν τις ετήσιες εισφορές τους.
Μιλάμε για Συλλόγους που αντιπροσωπεύουν Μέλη από τον Χώρο της υγείας με την πλειονότητά τους να κινείται πια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Όσοι δε (Ιδιώτες ή επιχειρήσεις) καταφέρνουν ακόμη να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στα θεσμικά όργανά τους κάποιες φορές αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα –από αυτά που ίσχυαν προ κρίσης- προκειμένου να διατηρεί η λειτουργία των Συλλόγων τους, που επί της ουσίας αποτελούν και τη γέφυρα επικοινωνίας με το κράτος.
Όλα τα παραπάνω, μας επιβεβαιώνουν πρόεδροι Συλλόγων με τους οποίους συνομιλήσαμε, τονίζοντας ότι περίπου το 50% των Μελών τους είτε δεν πληρώνουν καθόλου τις εισφορές τους είτε τις δίνουν τμηματικά. Ειδικότερα δε για τις νέες επιχειρήσεις που προκύπτουν στον χώρο της Υγείας με απασχολούμενο προσωπικό 2 ατόμων, η δυνατότητα της εκπροσώπησής τους, τους είναι παντελώς αδιάφορη, μας αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Πρόεδρος Συλλόγου με ορθοπεδικά εμφυτεύσιμα υλικά, μας ανέφερε ότι προ κρίσης –δηλαδή πριν το 2010- τα Μέλη ήταν 65 και σήμερα είναι 40 (20 χρεοκοπίες ή αναστολές). Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα για τα εναπομείναντα μέλη η ετήσια συνδρομή είναι 1.700 ευρώ, όταν προ κρίσης –το 2009- ήταν 1.000 ευρώ. ‘’‘Η θα αυξάνονταν η συνδρομή ή θα κλείναμε’’, μας αναφέρει αφοπλιστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Την ίδια στιγμή, άλλος πρόεδρος που αντιπροσωπεύει μέλη από τα διαγνωστικά κέντρα, μας επιβεβαιώνει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο δικός του Σύνδεσμος! Μολονότι, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά και ξεπερνούν σε αριθμό τα 200, το 50% αυτών είτε καθυστερούν είτε δεν πληρώνουν τις ετήσιες συνδρομές τους, που είναι από 100 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και φθάνει τα 300 ευρώ για την ανώνυμη εταιρεία.
Για οικονομικές δυσκολίες μας μίλησε ακόμη ένας πρόεδρος συνδέσμου από τον χώρο των ορθοπεδικών υλικών. Όπως τόνισε, αυτό προήλθε αφενός από τη μείωση των Μελών, τα οποία προ κρίσης ήταν 148 και σήμερα είναι 120, αλλά και από τις δυσκολίες που έχουν τα εναπομείναντα μέλη να καταβάλουν τις ετήσιες εισφορές τους, που είναι από 400 ευρώ μέχρι και 900 ευρώ, ανάλογα με τη νομική μορφή που έχει η εταιρεία.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ?Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟ,ΠΧ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ-Ο ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟ ΣΑΚΧ ΔΙΑΒΗΤΗ Ο ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟΝ Κ--Ο.ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΑΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν να μην μας τα λένε καλά: οι ιδωτικοί σύλλογοι/εταιρείες αν δεν "βγαίνουν" οικονομικά και στην ουσία δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το έργο τους από μέλη, επιβάλλεται να κλείσουν, δεν είναι ταμπού. Επίσης, άλλο ερώτημα είναι τι προσφέρουν στα μέλη τους (τα οποία δείχνουν αδιαφορία)? Ειδικά για τα ορθοπεδικά εμφυτεύσιμα υλικά να υποθέσω ότι σταμάτησε και το παλιό αλισβερίσι(=μίζα) με Δημόσια Ταμεία και συναδέλφους γιατρούς και έτσι δεν υπάρχει ενδιαφέρον?
ΑπάντησηΔιαγραφή