Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Υπ.Υγείας: Λίγο πριν τον ανασχηματισμό! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Τετάρτη 26 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λίγο έμεινε ακόμη όπως φαίνεται, πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει τον φημολογούμενο εδώ και καιρό ανασχηματισμό.

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα δίνουν και παίρνουν τα ονόματα για το ποιος θααντικαταστήσει ποιον, αλλά και τα σενάρια που θέλουν τις καραμπόλες να βγάζουν εκτός κυβερνητικού σχήματος πολλά υψηλόβαθμα στελέχη.

Και μπορεί στο υπουργείο Υγείας να επικρατεί μια …σιωπή ως ένδειξη ψυχραιμίας για τις φημολογούμενες αλλαγές, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εξάλλου όπως συχνά πυκνά αρέσκεται να λέγεται από το Μέγαρο Μαξίμου, «ουδείς είναι μόνιμος στην καρέκλα του».

Προς ώρας πάντως υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει στην καρέκλα του.

Κάτι που άλλαξε άρδην τις τελευταίες ημέρες μετά την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλή θέση, θέση η οποία βέβαια δεν ήρθε τυχαία. Είναι άλλωστε γνωστές οι ζυμώσεις που γίνονται στο παρασκήνιο των κομματικών συνεδρίων.

Παρ’ αυτά όπως λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση για τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει πια τον Ανδρέα Ξανθό από τη θέση του λόγω Κεντρικής Επιτροπής, δεν αποκλείεται ωστόσο στο τέλος ο πρωθυπουργός να μην επηρεαστεί καν από τα κομματικά αποτελέσματα… Δείτε ΕΔΩ τι φημολογία επικρατούσε πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θα φέρει ο ανασχηματισμός στο υπ.Υγείας! Όλες οι πληροφορίες»

Κατά τα άλλα οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης οδεύει προς άλλο υπουργείο. Ακούγονται ακόμη και τα υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει κλειδώσει κάτι.

Λέγεται μάλιστα πως οι μόνοι που γνωρίζουν τη μετακίνηση αυτή είναι ο πρωθυπουργός αλλά και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης που ρωτήθηκε σχετικά, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.
Είναι γνωστό εξάλλου ότι οι δύο άνδρες διατηρούν άριστες φιλικές σχέσεις.

Ποια ονόματα παίζουν

Στο μεταξύ το όνομα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου συνεχίζει να «παίζει» ψηλά για την Υγεία έστω και για τη θέση της Αναπληρώτριας υπουργού, παρότι στο παρελθόν έχει υπάρξει υπουργός.

Ούτε όμως και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη είναι εκτός ατζέντας (παίζει άλλωστε εδώ και καιρό), ενώ όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr,στελέχη της κυβέρνησης έριξαν κάποια στιγμή στο τραπέζι και το όνομα του Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ. Και το όνομά του βέβαια δεν έπεσε τυχαία αλλά κυρίως από εκείνους που θεωρούν ότι το υπουργείο Υγείας πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφές ώστε να μην προκαλούνται και δυσαρέσκειες μέσα στο κόμμα αλλά και στην αγορά Υγείας, από στελέχη που αναζητούν τους υπουργούς και δεν τους βρίσκουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου