Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

CLAWBACK ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ (συνέχεια)

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789 

Αποτέλεσμα εικόνας για CLAWBACKΗ παρούσα κατάσταση με το 49% Clawback υπερήχων , πρακτικά οδηγεί σε κλείσιμο εργαστηρίων ΧΙ με ακτινολογικό μηχάνημα & υπερήχους . Δεν υιοθετούμε την υπάρχουσα συνομοσιολογία , ότι δηλ είναι ένας βίαιος τρόπος εξεύρεσης δυσεύρετων , πια , ακτινολόγων από τις αλυσίδες και τα Funds . Όμως αφ΄ης στιγμής κλείσει ένα ακτινολογικό εργαστήριο το κακό έχει συντελεστεί και το τι θα κάνει ο ακτινολόγος είναι άλλο θέμα . Προτάσεις για άμεση στοιχειώδη αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του Clawback είναι οι εξής : 

1. Επείγουσα οικονομική ενίσχυση του κωδικού των υπερήχων 

2. Όταν το Clawback είναι υψηλότερο του 25% να μην ισχύει το rebate 

Προτάσεις για το μακροπρόθεσμο και για το άμεσο μέλλον : 

· Να δραστηριοποιηθεί επιτέλους το Pin ασθενούς στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων . Ο έλεγχος και η υπογραφή του ασθενούς στην συνταγογράφηση θα περιορίσει την πλασματική και παράνομη συνταγογράφηση , τουλάχιστον 30-35% . Ζητούμενο να διαμορφωθεί η ζήτηση διαγνωστικών εξετάσεων γύρω στα 350 εκ. + 10-15% περίπου και όχι στα 600 – 650 εκ. που είναι σήμερα 

· Να τεθεί όριο (plafon) στον ανώτερο αριθμό συμβάσεων μιας εταιρείας με τον ΕΟΠΥΥ (προτεινόμενος αριθμός 4 συμβάσεις) . Ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ προϋποθέτει έλεγχο και κόκκινες γραμμές σε όλες τις παραμέτρους που αφορούν στις οικονομικές του συναλλαγές . Αν δηλ κάποιος θέλει να έχει 40-50-60 καταστήματα θα έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για τα 4 και τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσει για λοιπές , εκτός ΕΟΠΥΥ δραστηριότητες.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ 
ΕΛΕΥΘΕΡΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

2 σχόλια:

  1. Μην υιοθετείτε σενάρια συνωμοσίας, απλά οι αλυσίδες μας αφήσαν χωρίς σώβρακο. Ευτυχώς μπαίνει το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να καταλάβει ο φίλος μου ο Θοδωράκης ότι φτύνει κόντρα στον άνεμο με αυτά που γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή