Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Κάλυμνος: 27/03/2018 
Αρ. Πρωτ. : 52/2018 

Προς: Υπουργό Επικρατείας 
κ. Χριστόφορο Βερναδάκη 

Κοιν.:- Υφυπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής 
-Βουλευτές Δωδεκανήσου 
-Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 
-Διοικήτρια 2ης ΥΠΕ 
-Μέλη Ι.Σ.Ε.Κ. 
-ΜΜΕ 

ΘΕΜΑ: «Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Καλύμνου» 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ 

Εν όψει της επίσκεψης εκπροσώπων σας στην Κάλυμνο στις 28/3/2018, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί-Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου τόσο οι ιατροί του ΕΣΥ,ΠΕΔΥ όσο και οι ιδιώτες, παρέχουν κάτω από δύσκολες συνθήκες εξαιρετική ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών σε όλους τους πολίτες. 

Θα επιθυμούσαμε όπως συνδράμετε στην περαιτέρω αναβάθμιση των δημόσιων ιατρικών υποδομών στα νησιά μας (Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Λειψοί, Ψέριμος, Αρκιοί, Αγαθονήσι), καθώς και στην πλήρωση κενών οργανικών θέσεων σε ειδικότητες που χρειάζονται άμεσα. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου ζητά την παραμονή των κινήτρων του Ν. 1881/90 στους ιατρούς του Κρατικού Θεραπευτηρίου –Νοσοκομείου-Κ.Υ. Λέρου και την επαναφορά των κινήτρων για τους ιατρούς που υπηρετούν στο Κ.Υ. Πάτμου 

Τα ιδιωτικά ιατρεία που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ βαδίζουν με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ακρίτες νησιώτες μας λόγω του αναδρομικού claw back και rebate που τους επιβάλλεται. 

Ζητούμε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ηλεκτρονικής προειδοποίησης από την ΗΔΙΚΑ μετά από ποιο ποσό θα υπάρξουν περικοπές, ούτως ώστε οι ιατροί μας να έχουν έγκαιρη γνώση για το τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης, ζητάμε να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ για το 2018. 

Αιτούμαστε για τους ιδιώτες ιατρούς των ακριτικών νησιών μας όπως ο ΦΠΑ για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού (μηχανημάτων) να μειωθεί από το 24% στο 13%. 

Στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται η «νησιωτικότητα» και η «νησιωτική πολιτική» και αναμένουμε την πλήρη υλοποίηση τους. 

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ.., 

Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας 

Γεράσιμος Αποστολάτος Μικές-Μιχαήλ Κουκουβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου