Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ένωση ακτινολόγων: ανακοίνωση για Clawback

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789 

CLAWBACK 

Οι κωδικοί για τα επιτρεπόμενα όρια δαπανών στις εργαστηριακές πράξεις από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι έγιναν πρόχειρα , χωρίς σωστή οικονομική μελέτη και σαφώς εις βάρος των απεικονιστικών πράξεων . Αυτό απεδείχθη χθες , που λάβαμε όλοι οι Ακτινολόγοι το , προαναγγελθέν από μηνών , Clawback - ειδικά στα υπερηχογραφήματα που φτάνει το , τραγικό , 49% . Αν σ΄αυτό το ποσοστό προσθέσουμε 20% Rebate & 15-17% του εκτελούντος Ιατρού & 15-20% αναλώσιμα και λοιπά έξοδα , καταλήγουμε ότι ο ακτινοδιαγνώστης καλείται να εκτελέσει U/S ΜΕ ΖΗΜΊΑ . Πράγμα που στην πράξη σημαίνει κατάργσηση των υπερήχων. 

Ποιο είναι το πλαίσιο που προτείνει η Π.Ε.Ε.Α για στοιχειώδη οργάνωση του συστήματος 

1) Επειδή μέσα στο 2017 μπήκαν στους καταλόγους διαγνωστικών πράξεων, πολλές νέες εξετάσεις , περίπου 200 , που αυξάνουν το Clawback , χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για οικονομική ενίσχυση των αντίστοιχων κωδικών , άμεση ενίσχυση των συγκεκριμμένων κωδικών με ανάλογα κονδύλια . 

2) 2) αναμόρφωση των επιτρεπομένων ορίων δαπάνης στις απεικονιστικές εξετάσεις . 

3) 3) ενίσχυση του γενικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον στα περσινά πλαίσι των 350 εκατομμυρίων . 

4) 4) και το σπουδαιότερο και πάγιο αίτημα όλων των νόμιμων εργαστηριακών Ιατρών : Ηπάταξη της πλασματικής και παράνομης συνταγογράφησης, που καλύπτει ένα ποσοστό 30% περίπου του τζίρου , με την καθιέρωση PIN ασθενούς. 

Αν δεν γίνουν άμεσα αυτές οι στοιχειώδεις κινήσεις , οι νομοταγείς γιατροί και τα εργαστήριά τους γίνονται εύκολη λεία στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις ομίλων και Funds εξωτερικού που απεργάζονται την εξαφάνισή τους από τον χώρο της υγείας 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ 
ΕΛΕΥΘΕΡΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

3 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να ήξερα ποιο είναι το cb για το 2018 . 70% ? 80? μήπως να χαρτζηλικώνουμε και τον ασφαλισμένο? και συ ρε Βαγγέλη κόψε λίγο τα πέτσινα, το τερμάτισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ.ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ

      Διαγραφή
  2. ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΑ ΜΕ ΕΟΠΠΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή