Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Σαρωτικές αλλαγές στα Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Περιφέρειες με νομοσχέδιο! Τι αλλάζει

Παρασκευή 30 Μάρτιος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Σαρωτικές αλλαγές στην λειτουργία των νοσοκομείων, οργανισμών και υγειονομικών Περιφερειών, αναμένεται να προωθήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι αλλαγές θα γίνουν μέσω νομοσχεδίου- «σκούπα» που αναμένεται να προωθηθεί τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο μετά το Πάσχα προκειμένου να αναδιοργανωθεί όλο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ήδη τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, επισημαίνουν στο HealthReport.gr υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, έχουν ετοιμάσει όλο το κείμενο των αλλαγών και απομένουν μερικές λεπτομέρειες ακόμη, πριν σταλεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για να περάσει από τη συνήθη διαδικαστική έγκριση.

Γι αυτό εξάλλου και το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει θεσμικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας των ΥΠΕ και νέους Οργανισμούς, ενώ με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr θα αλλάξει και ο αριθμός των ΥΠΕ (θα αυξηθούν) όσο και οι έδρες τους. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες»

Κατά τα άλλα το νομοσχέδιο, θα επιφέρει:

-Αλλαγές στους οργανισμούς των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ)

-Αλλαγές στη χωροταξία των ΥΠΕ που μπορεί να επιφέρουν και μετακινήσεις προσωπικού

-Αλλαγές στη Διοίκηση του συστήματος

Στόχος είναι οι υγειονομικές περιφέρειες να λειτουργούν με περισσότερη παρεμβατικότητα και αποτελεσματικότητα. Έτσι θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο αλλά και πιο ουσιαστικό στα νοσοκομεία ενώ θα συνάπτουν και “μνημόνιο” συνεργασίας και αποτελεσματικότητας με τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου