Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Τιμολογούνται 145 νέα φάρμακα


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΟΦ

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Στην ανάρτηση της λίστας με τα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα και τις τιμές που προτείνει το Τμήμα Τιμολόγησης προχώρησε ο ΕΟΦ, προαναγγέλλοντας τη διαδικασίας της διαβούλευσης με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 145 νέα φάρμακα, για την τιμολόγηση των οποίων υπεβλήθησαν αιτήματα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα περισσότερα σκευάσματα είναι φαρμακευτικά προϊόντα με την πλειονότητα εξ αυτών, τα 68, να είναι γενόσημα, άλλα 14 είναι σταθεροί συνδυασμοί, 5 είναι βιολογικά προϊόντα, 6 είναι βιοτεχνολογικά, 5 είναι ενέσιμα διαλύματα, 2 είναι εμβόλια (ένα εκ των οποίων δεν πληροί τις διατάξεις τιμολόγησης) και 5 είναι ορφανά. Γενικότερα, 3 είναι τα σκευάσματα που δεν πληρούν τις διατάξεις τιμολόγης. Επίσης, 11 είναι υβριδικά, 1 είναι όμοιο βιολογικό, ενώ τα προϊόντα καλώς καθιερωμένης χρήσης είναι 16, 7 από τα οποία είναι ελληνικώς παραγόμενα.

Με την ανάρτηση της λίστας, εκκινεί και η διαδικασία διαβούλευσεις επί των προτεινόμενων τιμών και σε αυτή την κατεύθυνση οι ΚΑΚ καλούνται να υποβάλλουν τυχόν παρατηρήσεις ηλεκτρονικά, έως και την Πέμπτη 05.07.
«Όσοι ΚΑΚ επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων στον 2ο όροφο, την Παρασκευή 06.07.2018 από τις 09:00πμ έως και τις 15:00μμ», διευκρινίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου