Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε 15 μέρες! Τα σενάρια που εξετάζονται

Δευτέρα 2 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις σε τρεις βασικές ειδικότητες γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ σε 15 ημέρες.

Λιγοστεύει ο χρόνος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις δωρεάν επισκέψεις που μπορούν να κάνουν σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους,καθώς τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ έχουν διαμηνύσει στον ιατρικό κλάδο ότι στις 15 Ιουλίου θα λήξουν οι παλιές συμβάσεις των γιατρών, ώστε να πιεστούν και να υπογράψουν τις νέες ως οικογενειακοί γιατροί.

Βέβαια όσο οι γιατροί δεν υπογράφουν τόσο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δωρεάν επισκέψεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: “ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων στις 15 Ιουλίου! Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος”
Προς ώρας πάντως οι γιατροί δε φαίνεται να αλλάζουν γνώμη γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr εξετάζει νέα σενάρια για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Όλα τα σενάρια

Ως πρώτη κίνηση άμυνας στην άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν ως οικογενειακοί γιατροί, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέφτηκε να αξιοποιήσει των Γενικούς Γιατρούς, του Παθολόγους και τους Παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας, τους οποίους …βάφτισε οικογενειακούς γιατρούς εν μία νυκτί. Βέβαια και πάλι ο αριθμός δεν επαρκεί. Δείτε ΕΔΩ πόσοι είναι διαθέσιμοι στην Αττική: “Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες”

Πάντως οι καλά γνωρίζοντες της οδού Αριστοτέλους, έλεγαν με βεβαιότητα στο HealthReport.gr ότι θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις έως ότου κλείσει το “μέτωπο” με τους γιατρούς και βρεθεί λύση.

Από την άλλη εξετάζεται το σενάριο να αλλάξουν πλήρως οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥκαι να τροποποιηθεί τόσο ο αριθμός των ασθενών που θα αναλαμβάνει ο κάθε οικογενειακός γιατρός (2250), όσο και ο τρόπος που θα γίνονται οι επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία.

Μελετάται μάλιστα το σενάριο – όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr– να εξευρεθούν ακόμη και περισσότερα κονδύλια από άλλους «κωδικούς» του ΕΟΠΥΥώστε οι αμοιβές των γιατρών να είναι καλύτερες.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από τη συνολική στάση που θα τηρήσουν οι γιατροί και στις ΤΟΜΥ παρότι και εκεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

21 σχόλια:

  1. Πως ρε Δήμητρα να .....αξιοποιήσουν τους γιατρούς των ΚΥ?Μόνο ο αριθμός είναι το προβλημα? Για αστικό πληθυσμό μιλάμε!Τι θα πούμε δηλαδή στους ασφαλισμένους των πόλεων (8 εκ. !)? Κάντε μια......εκδρομή στην Επαρχία και στηθειτε στην ουρά για εξέταση η συνταγογραφηση? Αφήνω ότι οι γιατροί των ΚΥ μετά βίας ανταπεξερχονται στα κανονικά τους καθήκοντα! Αφήνω ότι έχουν αρνηθεί να κάνουν τον ΟΙ! Μην καταπίνετε την φαιδρη κυβερνητική προπαγάνδα αμασητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ......ΑΡΙΘΜΟΣ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα λιγότερο από όσα ήδη παίρνουμε και με πλήρη ελευθερία κινήσεων στα ιατρεία μας ! Αλλιώς να πάτε να .......τε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΦΥ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια μικρή ιστορία

    Στις 30/6/2018 ημέρα Σάββατο και στις 9:00 το βράδυ μπήκα στο https://apps.ika.gr/eFindDoctor/ και αναζήτησα την διαθεσιμότητα των ραντεβού για οφθαλμίατρο σε νομό της Δυτικής Ελλάδας. Ένας συγκεκριμένος οφθαλμίατρος (και μάλιστα ο μοναδικός που έχει σύμβαση στο νομό) είχε διαθεσιμότητα 200/200.

    Στις 1/7/2018 ημέρα Κυριακή και 12:00 το μεσημέρι ο συγκεκριμένος κύριος είχε μόλις 86 επισκέψεις διαθέσιμες για τον Ιούλιο. Μάλλον δούλεψε σκληρά το πρωί της Κυριακής, αλλιώς δεν εξηγείται πως είδε 114 άτομα σε λίγες ώρες. Και μη μου πει κανείς για προγραμματισμένα ραντεβού από τον προηγούμενο μήνα γιατί αυτά τα ραντεβού αφαιρούνται αυτομάτως από την διαθεσιμότητα και θα φαινόντουσαν στην αναζήτηση που έκανα στις 30/6.

    Αν αυτές οι συμβάσεις κοπούν από 15/7 καλώς θα γίνει. Είναι πεταμένα λεφτά. Αν κάποιος θέλει συνταγογράφηση τσάμπα μπορεί να πάει σε κέντρο υγείας ή σε αγροτικό ιατρείο. Υπάρχουν παντού και δίνουν 6μηνες αφειδώς.

    Όλοι οι ιδιώτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι τιμητικό να είναι οι γιατροί του δεκάρικου, οι γιατροί της συνταγογράφησης. Όποιος λύνει προβλήματα θα αμείβεται και θα επιβιώσει. Όποιος δεν ξέρει από που ανατέλλει ο ήλιος ας πάει να διοριστεί σε καμμιά ΤΟΜΥ.

    Τα πράγματα είναι απλά. Πάντα ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα ξέρεις καλά, άνθρωπέ μου. Δυστυχώς έχεις λανθαμένη άποψη και το κακό είναι ότι ψηφίζεις κιόλας... Δεν επιτρέπεται στον γιατρό να εξετάζει εκτός του δηλωμένου ωραρίου και πάνω από 20 άτομα την ημέρα. Άρα αυτά που υπαινίσσεσαι, είναι φεγγαρόφωτα. Προφανώς ο γιατρός απλά πέρασε στο σύστημα την Κυριακή ( προφανώς γιατί τον βόλευε χρονικά ) τα προγραμματισμένα του ραντεβού για το μήνα Ιούλιο, τα οποία μπορεί να τα είχε σημειώσει στο βιβλίο του.

      Διαγραφή
    2. Πέτα μένα λεφτά καραγκιοζοεπιστημων 11.33 είναι τα 25500€ τον μήνα στην γυφΤΟΜΥ όταν με 8000€ σου κάνουν την ίδια δουλειά οι συμβεβλημένοι!Αυτό που λες το μόνο που αποδεικνυει είναι το ......πόσο προστατευτικοί είστε με τους παραβάτες! Αν είναι (και ......είναι!) τόσο εύκολο να πιαστούν οι παραβάτες γιατί δεν τους στέλνετε το ΣΕΥΥΠ αλλά σπαταλάτε τα λεφτά των ασφαλισμένων χτίζοντας .......χαρτινους πύργους; Άρπα και 72 σεντσια!

      Διαγραφή
    3. ΠΕΣ ΤΑ 4.10 ΣΤΟΝ .....ΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ ΣΑΝ.....ΗΛΙΘΙΟΣ!

      Διαγραφή
    4. Άρα καθυστερημένο συριζοτρολ 11:33 δεν θα αποζημιωθεί από τον χρΕΟΠΥΥ,έτσι παλιοβλακα ?

      Διαγραφή
    5. ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

      Διαγραφή
    6. Μήνυμα προ;ς άσχετους που δεν εχουν σχέση με το χώρο και δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ υποβολη επισκέψεων σε e-ΔΑΠΥ:
      Απο τότε που ψηφίστηκς το "όριο" των 20 επισκέψεων την ημέρα, πρίν κάτι μήνες, η ΗΔΙΚΑ "άλλαξε" το σύστημα και κανένας γιατρός καμίας ειδικότητας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΑΝ ΣΥΝΟΛΟ (μαζί προγραματισμένες ή/και εκτελεσμένες) περισσότερες απο 40 επισκέψεις την ίδια μέρα. Άρα τα όσα ισχυρίζεται ο φίλος μας είναι απλά ανυπόστατα. Υπχρεωτικά μπορείς να καταχωρείς 40 άτομα την ημέρα ώς ότι θέλεις. Ο κάθε συνάδελφος τώρα μπορεί να ισχυριστεί κακοπροαίρετα ότι "έχει συμπληρώσει", αλλά ΔΕΝ μπορεί να το κάνει στο σύηστημα και σε 1 ημέρα. Πρέπει οπσδήποτε να ΄'εχει μπεί στη διαδικασία να δηλώσει προγραμματισμένες τουλάχιστον 5 εργάσιμες πρίν το τέλος του μήνα, ωστε να φαίνεται στο σύστημα "γεμάτος" 1 ή 2 του μηνός.

      Διαγραφή
    7. Ο συνάδελφος 11.33 π.μ. έχει πολύ δίκιο. Τα κόλπα των συμβεβλημένων,αφενός και η ανοχή του Υπουργείου αφ'εταίρου,έφθασαν τα πράγματα εδώ. Αυτές οι συμβάσεις ,αποκορύφωμα διοικητικής ανοησίας,ασάφειας και εμπαιγμού των ασφαλισμένων,που οδήγησαν σε κωμικοτραγικές συνθήκες ..του συμπληρωμένου από τη δεύτερη μέρα, του αναξιοπρεπούς γιατρού της μίας-μίας συνταγής για να πληρώνει ο ασθενής το ένα 10/ρικο και το άλλο ο ΕΟΠΥΥ, πρέπει να σταματήσει.
      Αλλά πρέπει ,αν θέλει αξιοπρέπεια για τα μέλη του-ψηφοφόρους, ο ΙΣΑ, να σταματήσει τις περί κατά πράξη και περίπτωση αμοιβές που ορέγεται. Αυτές δεν γίνονται σε ασφαλιστικά συστήματα. Πόσο μάλλον πτωχευμένης χώρας.
      Λογικό θα ήταν οι ασθενείς να προτιμούν τις δημόσιες δομές και αν διαθέτουν το 10/ρικάκι να πηγαίνουν σε μη συμβεβλημένους.Τουλάχιστον αυτοί έχουν την αξιοπρέπεια να εργάζονται χωρίς επιδότηση και δεκανίκι.

      Διαγραφή
  6. Ο ΜΗΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ. ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.Ο ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΜΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧEΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ GATE KEEPING ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μήνας αυτός συριζογυφτουλα11.36 ξεκινάει με τα αφεντικά σου εντρομα και εξευτελισμενα να εκλιπαρούν τους συμβεβλημένους να μην τους ......τιναξουν στον αέρα! Άρπα και 70 σεντς από την Κουμουνδούρου!

      Διαγραφή
  7. 4 συμβεβλημένοι ιατροί ......8000€ το πολύ! Μια γυφΤΟΜΥ με 4 (το πολύ!) γυφτορωσοποντιακ ανειδικευτα γεροντια ......25500€ τον μήνα! Ασφαλισμένοι,πάρτε ΤΩΡΑ τηλέφωνο τονΕΦΚΑ να ζητήσετε πίσω τα λεφτά σας πριν οι ΣΥΡΙΖΑκριδες φάνε και τα......συρτάρια των ταμείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ ΘΑ ΠΑΣ.

      Διαγραφή
    2. Ξεμαστουρωσε ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΕ 8:58

      Διαγραφή
    3. ΩΠΑΤΙΣ Ο ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ 10ΚΑΡΙΚΟΥ 11:10

      Διαγραφή
  8. Προειδοποίηση και προς ασθενείς και προς υπυγ. Θα σας πονέσει η μπραχατέλα.

    ΄Ενας Παθολόγος απ τα Γιάννενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή