Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Δείτε που μοίρασε εκτάκτως 6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 το υπ.Υγείας!

Δευτέρα 9 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Κοντά στα 6 εκατ.ευρώ μοίρασε το υπουργείο Υγείας το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Πρόκειται για κονδύλι που προέκυψε από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, για επείγουσες ανάγκες Υγειονομικών Μονάδων ανά την επικράτεια.

Η χρηματοδότηση αυτή που ξεπέρασε τα 6.000.000 € για το πρώτο 6άμηνο, ενώ η κατανομή έγινε με βάση μια προτεραιοποίηση αναγκών σε Μονάδες της 1ης, 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τα χρήματα δόθηκαν για ανάπτυξη υποδομών και ανανέωση εξοπλισμού.

Ωστόσο τα χρήματα αυτά από τα αποθεματικά φαίνεται ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες καθώς τα υλικά των νοσοκομείων, έχουν αρχίσει να κουρεύονται δεόντως εδώ και καιρό. Διαβάστε ενδεικτικά ΕΔΩ τι έγινε πρόσφατα σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας: «Άρχισαν οι άγριες περικοπές αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία! Έγγραφο ντοκουμέντο μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας»

Πάντως το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν και άλλοι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα 6 εκατ. ευρώ να σημειωθεί ότι δόθηκαν εκτός των άλλων σε Κέντρα Υγείας για απεικονιστικά συστήματα και τη συντήρησή τους, για αναμορφώσεις χώρων, για μηχανήματα εξέτασης καθώς εκτός των άλλων και για προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου