Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

κ. Ξανθέ όσο και να τις «φουσκώσεις» δεν υπάρχουν 8000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία

Ο κ. Ξανθός φαίνεται ότι «ζήλεψε» τις ανακοιώσεις του αναπληρωτή του στο θέμα των προσλήψεων και επιχείρησε σήμερα στη συνάντηση του με την ΟΕΝΓΕ και σωματεία να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για τις μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία. Βέβαια ο κ. Πολάκης αυτό το έχει κάνει «επιστήμη» και κατά περίπτωση ανεβοκατεβάζει τα νούμερα των προσλήψεων, ως ασανσέρ.

ygeionomikoi.gr

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Ξανθό, έχουν γίνει από το 2015 μέχρι σήμερα πάνω από 8000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία. Όσο και αν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιχειρούσαν να διαψεύσουν αυτά τα στοιχεία, ο υπουργός Υγείας επέμενε σε αυτά.

Έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι μόνο η πραγματικότητα που διαψεύδει τόσο τον κ. Ξανθό όσο και τα συνδικαλιστικά παπαγαλάκια που αναπαράγουν αυτές τις ανακρίβειες, αλλά πρώτα από όλα τα νούμερα που δίνει στη δημοσιότητα η ίδια η Κυβέρνηση.

Γι αυτό και ανατρέξαμε στους πίνακες που το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης δημοσιοποιεί μέσω της εφαρμογής της απογραφής και συλλέξαμε τα στοιχεία των μόνιμων προσλήψεων στην υγεία από το 2015 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με αυτά οι προσλήψεις συνολικά στην υγεία, μαζί με μετακινήσεις από αλλά υπουργεία, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Απρίλιο του 2018 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία είναι 4.995 εργαζόμενοι. Για επιβεβαίωση των όσων λέμε, επισυνάπτουμε τον σχετικό πίνακα με τα στοιχεία καθώς και τους σχετικούς συνδέσμους από την σελίδα της απογραφής από την οποία τα αντλήσαμε.

Έτος     Προσλήψεις
            Μετακινήσεις Σχετικοί Συνδεσμοι
2018       967              Δείτε εδώ
2017      1811             Δείτε εδώ
2016      1835             Δείτε εδώ
2015       382              Δείτε εδώ
Σύνολο   4995 

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των προσλήψεων ειδικά στα Νοσοκομεία είναι μικρότερος αφού:

Μέσα στον αριθμό που αναφέρεται για κάθε χρόνο περιέχεται το προσωπικό που μετατάχθηκε από άλλες υπηρεσίες υπουργείων και δεν είναι αποτέλεσμα προκηρύξεων ενώ παράλληλα ένα μικρός αριθμός επίσης αφορά τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας .

Φαίνεται ότι με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν διαφωνούμε μόνο με την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική στην υγεία αλλά και σε αυτά που πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα, όπως η ακρίβεια των αριθμών.

Η αριθμητική που διδασκόμαστε στις πρώτες τάξεις του δημοτικού δυστυχώς δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες κ. Ξανθέ. Γι αυτό και το «φούσκωμα» των στοιχείων για τις προσλήψεις μπορεί προσωρινά να πείθει ορισμένους που δεν βιώνουν την πραγματικότητα των νοσοκομείων όμως δεν μπορεί να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους σε αυτά.

2 σχόλια:

  1. Ξανθομπαλλόνης: Και παφ....και πουφ ....φουσκώνω, ξεφουσκώνω!!
    Λαχάνιασα όμως!! ....να κόψω το τσιγάρο;;....Μπα! Αφού σκοτώνει και τα μικρόβια. ...χαχαχαχαχ....ο ξανθοκηφήνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανθοκηφηνας : δεν πα να λέτε οτι θέλετε,εγώ τρέλα θα πουλάω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή