Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Πατούλης: Ισχυρά τα πλεονεκτήματα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας



Στο υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων και στις άρτιες υποδομές υγείας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που έκανε στην εκδήλωση για την απονομή του πιστοποιητικού «Κέντρου Αριστείας» (“Center of Excellence”) στο Πρότυπο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ευρωκλινικής Αθηνών, που τελεί υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Χλωρογιάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Onmed.gr

Ο κ. Πατούλης, αφού συνεχάρη προσωπικά τον κ. Χλωρογιάννη για το αξιόλογο έργο του και τη σημαντική αυτή διάκριση, αναφέρθηκε στα ισχυρά πλεονεκτήματα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας που πρέπει να αξιοποιηθούν στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, για να καταστήσουν τη χώρα μας ισχυρό παίκτη σε αυτή την αγορά.

«Οι Έλληνες επιστήμονες, άξιοι απόγονοι του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο και την εξειδίκευσή τους και αποτελούν το ισχυρό χαρτί της χώρας μας. Σε συνδυασμό με την άριστη ιατρική υποδομή, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, που επάξια ανταγωνίζεται τα πλέον σύγχρονα κέντρα του εξωτερικού, μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μας να κερδίσει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας. Το λαμπρό επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας πρέπει να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, για να προσελκύσουμε ασθενείς από τα πέρατα της γης. Η Ιπποκράτειος ιατρική μπορεί να αναβιώσει στη χώρα που τη γέννησε και μέσω του ιατρικού τουρισμού θα δημιουργηθούν οι προοπτικές για να μείνουν στην Ελλάδα οι επιστήμονες που εξαναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς για να επιβιώσουν, αποδυναμώνοντας της χώρα μας από τα καλύτερα μυαλά της» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου