Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Τελειόφοιτοι γιατροί κατασκήνωσαν στο ΑΠΘ για να προλάβουν… ειδικότητα!

Τριτοκοσμικές καταστάσεις εκτυλίσσονται έξω από τη Γραμματεία του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθώς δεκάδες τελειόφοιτοι έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας για τη δήλωση της ειδικότητας τους.

Οι τελειόφοιτοι θα χρειαστεί δηλαδή να περιμένουν για ώρες έξω από το γραφείο που θα δοθούν οι βεβαιώσεις περάτωσης σπουδών, ώστε να έχουν μια καλύτερη θέση στις λίστες αναμονής για ειδικότητα. Να σημειωθεί ότι αν κάποιος τελειόφοιτος δεν προλάβει να δηλώσει την ειδικότητα της προτίμησης του, μπορεί να περιμένει πολλούς μήνες μέχρι να ξανανοίξει κάποια θέση.
Οι μελλοντικοί γιατροί «έπιασαν» θέση από νωρίς το μεσημέρι, γράφοντας τα ονόματά τους σε μια αυτοσχέδια λίστα που έφτιαξαν, με σκοπό αύριο στις 08:00 το πρωί να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα καταφέρουν να πάρουν τη βεβαίωση για να δηλώσουν την ειδικότητα της προτίμησης τους.


Όπως λένε οι ίδιοι στην ThessNews, παρόλο που στο εξωτερικό η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου με ένα απλό κλικ, οι Έλληνες γιατροί του ΑΠΘ είναι υποχρεωμένοι να υποστούν ολονυχτία ταλαιπωρία, με αρκετούς από αυτούς να έχουν φέρει μαζί τους από σλίπινγκ μπαγκ, μέχρι σκηνή για να διανυκτερεύσουν έξω από τη Γραμματεία.

Η αυτοσχέδια λίστα θα παραδοθεί το πρωί στη Γραμματεία η οποία θα καλεί ονομαστικά με σειρά προτεραιότητας. Εάν κάποιος υποψήφιος, δεν είναι παρών και δεν εμφανιστεί μέσα στην επόμενη μια ώρα, τότε διαγράφεται αυτομάτως από τη λίστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μαζί με τους τελειόφοιτους, να ξεροσταλιάζουν έξω από τη Γραμματεία, συγγενείς και φίλοι, προκειμένου να τους αντικαταστήσουν ανά πάσα στιγμή ώστε να μην χάσουν τη σειρά τους.

Βίντεο: ERT3Social

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/95621/teleiofoitoi-giatroi-kataskinosan-sto-apth-gia-na-prolaboun-eidikotita-foto

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙΣ 35 ΕΤΩΝ-ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΝΙΤΕΥΤΕΙΣ-ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ Ε ΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ,ΜΕ 1200,ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ 1200.2400 ΣΥΝΟΛΟ,ΣΩΘΗΚΑΜΕ.ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΩ ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ-ΑΠΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ.ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΕΟΠΥΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες πιο πάνω άθλιε.....γιατρουδακο τι λέει ο ΣεκιουριΤακης! Γιατι δεν έχεις ......κοινωνική ευθύνη , να δουλεύεις τζάμπα για να μπορεί αυτός να πουλαει......δωρεάν υγεία; Αντιδραστικό......στοιχείο!

      Διαγραφή
  2. Ευρωπαϊκή χώρα!! Από το 1981 στην ευρωπαϊκή ένωση!!
    Η μόνη χώρα με υπερπαραγωγή γιατρών. Η μόνη χώρα με την μεγαλύτερη εισαγωγή γιατρών ( Ελλήνων υπηκόων από ξένα πανεπιστήμια.) Η μόνη χώρα με τη μεγαλύτερη εξαγωγή γιατρών.( Ελλήνων υπηκόων σε ξένες χώρες.)
    Δηλαδή τι γίνεται;
    Αντί να θεσμοθετηθούν εξετάσεις για την λήψη ειδικότητας,με προγραμματισμό για το πόσοι θα πάρουν ποιά ειδικότητα ,σε ποιά καλά οργανωμένα κέντρα της Ελλάδας,
    δυσκολεύουμε την κατάσταση με λίστες. Εκεί γράφονται και οι εισαγωγής γιατροί.
    Μετά ..φεύγουν από αγανάκτηση οι εν Ελλάδι παραχθέντες, που θεωρούνται και καλύτεροι,αφού πέτυχαν να εισαχθούν σε Ελληνικό πανεπιστήμιο και μένουν οι εισαχθέντες.
    Ε.. κάποτε θα διορθωθούν αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απόλυτη ξεφτίλα... Εξευτελίζουν τους νέους από την αρχή... Έτσι για να συνηθίζουν στον εξευτελισμό που θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε να λέγεται Μπανανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ -ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ?ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ 1994 ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ.ΟΙ ΚΑΛΟΙ-ΚΑΛΟΙ ΘΕΛΑΝΕ.ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ?ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ 1.27 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΔΑ ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή