Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Πώς οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μπλόκαραν τη διαδικασία της αξιολόγησης



Κλήθηκαν σε υποβολή στοιχείων άρρωστοι και εγκυμονούσες ή εργαζόμενοι που δεν έχουν συμπληρώσει πεντάμηνο πραγματικής υπηρεσίας.

IATRONET.GR

Σε “μπλοκάρισμα” της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού, κατόρθωσαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Αξιολογούμενοι και αξιολογητές παραμένουν στην αποχή από κάθε υπηρεσιακό καθήκον που αφορά διαδικασίες αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται από το σωματείο, στο νοσοκομείο είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για αξιολόγηση, καθώς οι εργαζόμενοι που είχαν οριστεί να κάνουν την αξιολόγηση δεν το έπραξαν, παρά τις πιέσεις της διοίκησης.

Το προεδρείο του σωματείου κάνει λόγο για προσωπικά δεδομένα, τα οποία επιτρέπεται να χειριστούν μόνον με προσωποποιημένη και ρητή εξουσιοδότηση και πως, σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει νομικό θέμα.

Στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός" ήταν δυνατή μόνο η αυτοπρόσωπη (ή με σχετικό πληρεξούσιο) υποβολή του εντύπου αξιολόγησης στο πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διαδικασία αυτή είχε εντελώς συγκεκριμένες και πεπερασμένες προ πολλού ημερομηνίες (για τους αξιολογούμενους αποκλειστικά έως 14 Ιουνίου).

Μικρή παράταση δόθηκε μόνο για την ηλεκτρονική διαδικασία. Κατά συνέπεια, όσα έντυπα προς αξιολόγηση κατατέθηκαν μετά τις 15 Ιουνίου είναι άκυρα.

Το σωματείο κάνει λόγο για απειλές, πιέσεις και για δημιουργία κλίματος πανικού, με παράλογες αιτιάσεις του τύπου “χωρίς αξιολόγηση οι δόκιμοι δεν θα μονιμοποιηθούν”, “μετακινήσεις, αποσπάσεις δεν θα γίνουν” ή “ποτέ δεν θα μπορέσεις να γίνεις προϊστάμενος”.

Χαρακτηρίζει “γελοιότητα” την κλήση σε υποβολή στοιχείων από αρρώστους και εγκυμονούσες ή εργαζόμενους που δεν έχουν συμπληρώσει πεντάμηνο πραγματικής υπηρεσίας μέσα στο έτος, ακόμη και συμβασιούχους ή εργαζόμενους με προγράμματα του ΟΑΕΔ...

Την Τρίτη, πραγματοποιεί στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 11.30 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κερδοσκοπικό

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” υπάγεται (μαζί με άλλα 17) στο “Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης”.

Καταργείται – σημειώνουν – η κρατική χρηματοδότηση και το λειτουργικό και μισθολογικό κόστος συνδέεται άρρηκτα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εργαστήρια, τμήματα, ολόκληρα νοσοκομεία και οι υπάλληλοι να αξιολογούνται με τους ανάλογους απόλυτα μετρήσιμους δείκτες:

Όποιος προσελκύει “πελατεία” με όρους αγοράς (εξασφαλίζοντας κέρδη), θα “αναπτύσσεται” και όποιος θεωρείται κοστοβόρος θα συρρικνώνεται.

Αυτό σημαίνει ότι τμήματα και ολόκληρες μονάδες θα συγχωνεύονται ή και θα καταργούνται και οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

“Είναι πασίγνωστα τα 'ματωμένα εξιτήρια' στα νοσοκομεία της Γερμανίας”, σημειώνει το προεδρείο του σωματείου, εννοώντας τις πρόωρες διακοπές νοσηλείας για να μειωθεί το κόστος...

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου