Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Επικεφαλής ΟΥΚ: Η πολιτική ηγεσία είπε να μη μιλάμε για νεκρούς

Εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυκτώσει. Ωστόσο, ήταν άποψη της πολιτικής ηγεσίας είπε, να μην μιλήσουμε για νεκρούς για να μην επιβαρύνουμε το κλίμα.

THE TOC.GR

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Δημήτρη Μπαλτάκου, επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που έσωσαν εκατοντάδες κόσμου στο Μάτι, ειδοποιήθηκαν στις 6.30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι άνθρωποι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Άγιο Κοσμά. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 7 (δεν κοιτούσα την κρίσιμη εκείνη ώρα το ρολόι είπε χαρακτηριστικά) και ρίχτηκαν στη μάχη. Το πρώτο πράγμα που είδαμε είπε ο κ. Δ. Μπαλτάκος, ήταν εκατοντάδες κόσμου μέσα στη θάλασσα και στην παραλία. 

Πολύ σύντομα εντοπίσαμε τα πρώτα θύματα και όπως χαρακτηριστικά είπε, ως αρχαιότερος αξιωματικός της ομάδας των 40 ανδρών των ΟΥΚ, ενημέρωσα και την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. 

Όπως τόνισε εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυκτώσει. Ωστόσο, ήταν άποψη της πολιτικής ηγεσίας είπε, να μην μιλήσουμε για νεκρούς για να μην επιβαρύνουμε το κλίμα.

Παρόλα αυτά στις 11.30 το βράδυ, στην ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Χαλάνδρι, ουδείς μίλησε για θύματα. Μιλούσαν για κάποια σπίτια που καίγονταν και για λίγους ανθρώπους που ήταν σε ένα λιμανάκι. Μολονότι όπως σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, η πολιτική και η φυσική του ηγεσία είχαν αμέσως ενημερωθεί, στο συντονιστικό ουδείς γνώριζε (ή ουδείς μίλησε) για την υπάρξη νεκρών.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ο κ. Μπαλτάκος, οι ΟΥΚάδες έσωσαν και μετέφεραν στο λιμάνι της Ραφήνας πάνω από 465 άτομα, την ώρα που υπό τις δικές του οδηγίες και το συντονισμό του Λιμενάρχη της Ραφήνας, ιδιωτικά σκάφη έσωσαν πάνω από 700 άτομα. 

Στην επιχείρηση, όπως είπε, πήραν μέρος και έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας που είχαν φτάσει μέσα από τις φλόγες στην παραλία και αυτοί με αυτοθυσία βοήθησαν τον αποκλεισμένους στην παραλία της κολάσεως να επιβιβαστούν στα φουσκωτά. 

«Υπήρχαν τρεις παραλίες κι ένα ξενοδοχείο. Η παραλία με το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η γνωστή παραλία του Κάβου, όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι. Υπήρχαν άλλες δύο παραλίες με κόσμο κι ένα ξενοδοχείο με τουλάχιστον 200 άτομα», διευκρίνισε ο κ. Μπαλτάκος. 

«Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα απόκοσμο. Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, υπήρχαν άνθρωποι που δεν άφηναν τα σπίτια τους με τίποτα, παρότι είχαν καεί, άνθρωποι που έψαχναν τους δικούς τους και υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το Λιμανάκι», ανέφερε.

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου,έπρεπε να είχες δουλέψει το glock εκεί μέσα.
    Και με τις 5γεμιστήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή