Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Editorial: Μάτι Αττικής…η κωμωδία μιας ελληνικής τραγωδίας!

Δευτέρα 30 Ιούλιος 2018

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Στη χώρα όπου επινοήθηκε, χιλιάδες χρόνια πριν, η έννοια του τραγικού και του κωμικού και συνειδητοποιήθηκε η ελάχιστη ειδοποιός τους διαφορά, οι τωρινοί πολιτικοί εκφραστές του λαού κατόρθωσαν να δώσουν ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επιβεβαίωσης της συνύπαρξης των δυο στοιχείων. Και ταυτόχρονα να αποδώσουν στις νεότερες γενιές ένα μνημείο γελοιότητας, ιλαρότητας και απρέπειας.

Η εκατόμβη θυμάτων στην Αττική είναι ένα αδιανόητο συμβάν, στο οποίο όμως συνέβαλαν πολλοί προβλέψιμοι παράγοντες: οι πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αστοχίες δεκαετιών (ευθύνη της πολιτείας), η παθολογία του πολιτικού συστήματος, η αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας, η αναποτελεσματικότητα των κρατικώνυπηρεσιών, τα «εξωγήινα» ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, η …, η…, ακόμα και η… ενοχοποίηση της συνήθειάς μου να καπνίζω.

Μια αθώα στη γένεσή της φωτιά, από τις χιλιάδες που «απολαμβάνουμε» σε κάθε ελληνικό καλοκαίρι, έκλεψε τη ζωή από δεκάδες ανθρώπους και τη διάθεση για ζωή από εκατοντάδες χιλιάδες άλλους.

Το παράδοξο και το ιλαρό στην όλη υπόθεση είναι, πως ενώ η συντριβή διαπερνάόλη τη χώρα, οι πολιτικοί εκφραστές της βρίσκονται στον αστερισμό της βλακείας και της χυδαιότητας να απαλλάξουν τους εαυτούς τους από το όνειδοςτης επίρριψης και ανάληψης ευθυνών και σαν μωρές παρθένες να προστρέχουν να εξιλεωθούν σε μια άλλη δεξαμενή του Σιλωάμ, στην κολυμπήθρα ενός πολιτικού μποεμισμού, αν όχι τεντιμποϊσμού.

Και αφού απέτυχαν παταγωδώς σε κάθε προσπάθεια τιθάσευσης του «Θηρίου«, φάνηκαν έτοιμοι…πριν κατακαθίσουν τα αποκαΐδια, να δικαιολογούν την ανυπαρξίατους με σειρά πολύ προσφιλών τους τακτικών και εργαλείων. Αναρτήσεις και δηλώσεις στα …φεισιμπούκια, κατέβασμα ανεπιθύμητων κοινοποιήσεων, επίκληση ανακριβειών κ.ο.κ.

Μια Κυβέρνηση βουτηγμένη στο ψέμα, όπως λέμε με τα χέρια βουτηγμένα στο αίμα…
Μια Κυβέρνηση «διακοπούσα«, λες και οι Αρμαγεδδώνες σέβονται τα ιερά μπάνια του ελληνικού λαού και των ηγετών τους.

Μια Κυβέρνηση που ενημερώνεται από την πιο επίλεκτη μονάδα της (Ο.Υ.Κ.) πολύ νωρίς, σχεδόν με την ολοκλήρωση της πυρκαγιάς, ότι υπάρχουν νεκροί αλλά το αρμόδιο Υπουργείο δεν την… αξιολογεί. Όπως και τα καταγεγραμμένα περιστατικά μεταφοράς σορών από το ΕΚΑΒ ήδη από τις 19.00, για τα οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φαίνεται να… ενημερώνεται ώρες αργότερα!

Τελικά, να πότε θα σωθεί αυτή η χώρα: Όταν πάψει, ο εκάστοτε Έλληνας Πρωθυπουργός, να είναι ο τελευταίος Πολίτης που… πληροφορείται για κάτι, ενώ ο Λαός το έχει τούμπανο…

2 σχόλια:

  1. ΝΑΙ,ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΕΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΒΗΣΕΙ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ.ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ....ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή