Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Θρίλερ με τη ψήφο εμπιστοσύνης - Σίγουροι οι 150, αναζητείται ένας – Ποιοι θα υπερψηφίσουν την κυβέρνηση



Όλα δείχνουν ότι έστω και οριακά η Κυβέρνηση συγκεντρώνει τους 151 βουλευτές

thebest.gr

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο. Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος που φεύγει από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής, ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την πρόταση εμπιστοσύνης, καθώς συνδέεται με τις εξελίξεις στο Μακεδονικό.


Η στάση αυτή του προέδρου των ΑΝΕΛ, αλλάζει τα δεδομένα και τις επόμενες ημέρες θα διαδραματιστεί ένα πολιτικό θρίλερ, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει τις απαιτούμενες 151 ψήφους στη Βουλή.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος δεν «ελέγχει» το σύνολο των βουλευτών του καθώς, όπως παραδέχθηκε και στη συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος, η κ. Κόλλια και ο κ. Κατσίκης θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση.


Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 145 βουλευτές, απαιτούνται άλλοι έξι θετικές ψήφους. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμάται ότι η ανεξάρτητη βουλευτής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα θα δώσει θετική ψήφο στην κυβέρνηση. Από τους ΑΝΕΛ σίγουροι για να στηρίξουν την Κυβέρνηση είναι οι: Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Κόκκαλης, ενώ ο πιθανότερος για να δώσει θετική ψήφο είναι ο Κώστας Ζουράρις.

Απομένει άλλη μια ψήφος, η οποία θα κρίνει και την πορεία των γεγονότων.

Ερωτηματικό υπάρχει για τους Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι καιΘεοχάρη Θεοχαρόπουλο από το ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι φέρονται κοντά στο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μάλιστα, ο κ. Δανέλλης δήλωσε προ ημερών πως δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η ψήφος αυτή, τότε οδηγούμαστε σε εκλογές εντός 40 ημερών και μετά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

2 σχόλια:

  1. Να γίνουνε χανταβούλι κι οι δυο τους. Τα κάνανε ρόιδο! Εκείνη η μουχρίτσα ο Κυριάκος και το κόμμα του μπορεί κάποιος να μας πεί πότε θα τοποθετηθούν ευθέως στα θέματα της υγείας; μ΄Μάλλον τα ίδια θα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή