Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Π. Καμμένος: "Όχι" στην ψήφο εμπιστοσύνης - Ο Τσίπρας να κάνει δημοψήφισμα για τις Πρέσπες



Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με πολύ βάρος στην καρδιά μας λέμε "όχι", δήλωσε ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Capital.gr

Συγκεκριμένα, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά την ανακοίνωση αποχώρησής του από την κυβέρνηση, "σήμερα ανακοίνωσα ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πονάμε, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες. Αν εμείς δώσουμε την εμπιστοσύνη μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του κινήματός μας".

Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα

"Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώ τίθεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού", όπως είπε. "Οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνται από τον αριθμό των βουλευτών αλλά από την ψυχή των πολιτών. Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο. Για αυτό το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Αλλά αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε εμπιστοσύνη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, κάθε φορά που μας διαλύουν, διπλασιαζόμαστε! 

"Ζητώ από τον πρωθυπουργό δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με μια ακόμη κάλπη δίπλα στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Δεν αποτελεί συμφωνία αλλά συνθηκολόγηση", είπε. "Θα προσφύγουμε στο ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας, θα βγούμε στους δρόμους, θα μπλοκάρουμε τη συμφωνία με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο μπορούμε".

Επίθεση κατά Κοτζιά, προειδοποιήσεις στο κόμμα

Εξαπέλυσε όμως επίθεση εναντίον του τέως ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, λέγοντας πως "αντισυνταγματικά ο Κοτζιάς εκχώρησε τη Μακεδονία". Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε: "Με πολύ βάρος λέμε όχι σε μια προσπάθεια που κρύβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ". Απευθυνόμενος δε, προς βουλευτές του που ενδεχομένως σκέπτονται να βγουν εκτός γραμμής, υπενθύμισε πως "από τους 33 βουλευτές που έχουν φύγει μέχρι τώρα από τους ΑΝΕΛ ούτε ένας δεν κατάφερε να εκλεγεί έστω δημοτικός σύμβουλος".

"Εγώ, η Τσαρουχά και ο Κατσίκης θα καταψηφίσουμε"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καταψηφίσουν ή εάν απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο κύριος Κατσίκης και η κυρία Τσαρουχά, θα καταψηφίσουν. "Ο ΠτΔ είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω", είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. "Έχω επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου", απάντησε στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στην κυρία Κουντουρά και τον κύριο Κόκκαλη είπε "δυο δεν έχουμε εικόνα τι θα κάνουν. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έκανε. Ο κύριος Κόκκαλης, έγινε από τους ΑΝΕΛ, υπουργός, εγώ τον έκανα υπουργό". 

Με ποιους όρους θα υπογράψω πρόταση μομφής του Μητσοτάκη

"Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει πρόταση μομφής με δημόσια δήλωση ότι δεν θα δεχθεί κανέναν σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονίας του υπογράφω την πρόταση μομφής", ανέφερε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου