Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Στη Δικαιοσύνη και πάλι οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ για τις αναγκαστικές αποχωρήσεις! Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας


Με νέες προσφυγές στη Δικαιοσύνη απαντούν οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που υποχρεώνονται να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα υγείας εάν δεν έχουν κλείσει το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Η προθεσμία ήταν μέχρι 31.12.2018, ενώ η υπόθεση είναι ακόμη στον αέρα, αφού οι περισσότεροι έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας: «Οριστικό τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας!»

Ο υπουργός Υγείας πάντως δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να δώσει καμία νέα παράταση στον κλάδο
Νέος νόμος για όσους προστατεύονται

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας αναμένεται να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση ώστε να υποχρεωθούν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία ακόμη και εκείνοι που προστατεύονται από το νόμο και είχαν κερδίσει στα δικαστήρια μετά την ψήφιση του νόμου του 2017 που υποχρέωνε τον κλάδο να επιλέξει ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.



Γι αυτό και οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που σήμερα εργάζονται κυρίως σε Κέντρα Υγείας και Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσφεύγουν εκ νέου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατευθούν έστω την τελευταία στιγμή.

1 σχόλιο: