Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ξυλοδαρμοί για τους εργαζόμενους, κρύο για τους νοσηλευόμενους

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη -  IATROPEDIA

Το Γενικό Νοσοκομείο της Κω έχει εγκατεστημένη κεντρική θέρμανση αλλά δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι αλλά και οι διάδρομοι όλων των κλινικών να είναι κρύοι... Και σαν να μην έφταναν αυτά τα "μαρτύρια" εν μέσω βαρυχειμωνιάς, είχαμε και άλλα κρούσματα βίας κατά εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Όπως καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ, τα δωμάτια των ασθενών στο Νοσοκομείο της Κω, τα γραφεία και οι στάσεις των νοσηλευτών έχουν κλιματιστικά. Αλλά με κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη ή την μη-σωστή χρήση που γίνεται πολλές φορές ή ακόμα και για την ελλιπή συντήρησή τους, που την μια έχουμε και την άλλη όχι, κάποιοι ασθενείς φέρνουν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους ή να δίνουμε τρεις τρεις τις κουβέρτες.

Επίσης πολλές φορές η συντήρηση ή η τεχνική υποστήριξη των κλιματιστικών αυτών γίνεται από δωρεές, εθελοντές. Στα δε χειρουργεία, μόνο η μια αίθουσα έχει σωστή θερμοκρασία ενώ η αίθουσα ανάνηψης, η στάση νοσηλευτών και το σηπτικό χειρουργείο έχουν 13,5°C.

Αλλά και το Νοσοκομείο της Άρτας αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα καθώς η προμήθεια πετρελαίου γίνεται με διαδικασίες καθημερινών αναθέσεων, χωρίς να καλύπτονται ούτε καν οι βασικές ανάγκες καθώς στις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν συμμετέχουν οι πρατηριούχοι και οι εταιρείες παροχής και διανομής πετρελαίου.
Τις καταγγελίες κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Διαβάστε τις υπόλοιπες καταγγελίες της Ομοσπονδίας για άσκηση βίας κατά εργαζομένων:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

Στις 3/1/2019 στις 2 τα μεσάνυκτα στη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου προσήλθε ένας άνδρας ρομά με την γυναίκα του για να εξετασθεί.

Άφησε κάτω τη γυναίκα του και εντελώς αναίτια κτυπούσε με γροθιές τη νοσηλεύτρια και τον γιατρό που προσέτρεξε σε βοήθεια. Η νοσηλεύτρια έφερε μώλωπες στο κεφάλι, εξετάστηκε, έκανε αξονική τομογραφία και ευτυχώς είναι καλά.

Η Διοίκηση δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά.

Στα ΤΕΠ έκανε βάρδια μόνο ένας υπάλληλος προσωπικό ασφαλείας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις 08.01.2019 περί ώρα 06.00΄, συνοδός ασθενούς εξύβρισε απρόκλητα τους εργαζομένους του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά την λειτουργία του χώρου. Κλήθηκε η Αστυνομία από τους συναδέλφους, συνελήφθη ο ταραξίας και καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας πολλαπλασιάζονται.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων αποποιούνται τις ευθύνες, δεν κάνουν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος των ταραξιών και ρίχνουν το μπαλάκι να το πράξουν αυτό οι παθόντες συνάδελφοι.

Ποιος θα τους προστατέψει μετά από την στοχοποίηση; Γι’ αυτό κανένας συνάδελφος δεν κάνει μηνύσεις.

Κονδύλια δεν υπάρχουν στα Νοσοκομεία για να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης.

Ο κάθε τυχάρπαστος παίρνει θάρρος και κάνει ότι θέλει ορμώμενος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πολάκη.

Εξάλλου δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που αποκάλεσε ο Πολάκης τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» πλοκάμια του παρακράτους. Ζητάμε να παρθούν από το Υπουργείο Υγείας άμεσα μέτρα γιατί αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα συναδέλφων.

1 σχόλιο:

  1. Ο ρολος των διοικησεων των νοσοκομειων ηταν και ειναι παντα αρνητικος.Αποτελουν κομματικα οργανα και τιποτε αλλο .Μην περιμενετε λοιπον τιποτε απο μερους τους .Οι κατα τοπους ιατρικοι συλλογοι θα επρεπε να αναλαβουν γενναιες πρωτοβουλιες με μονομερεις παντα ενεργειες και οχι με διαπραγματευσεις, ετσι ωστε να περασουν με επωδυνο για τους υπευθυνους τροπο , το μηνυμα του οτι κανεις δεν μπορει να λοιδωρει και να προπηλακιζει τα μελη τους .Αυτο δεν γινεται λογω ανυπαρξιας ιατρικων συλλογων ή απροθυμιας αυτων να αναλαβουν δραση για κομματικους λογους .Συνεπως το προβλημα μετατιθεται στον ιατρο -θυμα που πρεπει να μην περιμενει τιποτε απο κανεναν και να αδιαφορει για τα δηθεν συνδικαλιστικα ιατρικα οργανα .Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή