Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει οτι ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό»



Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Onmed.gr

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «χειρουργημένος ασθενής στην αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός (σσ Κοργιαλένειο) την Παρασκευή 11/1/2019 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Την Δευτέρα 14/1/2019 στις 7 το πρωί ο εν λόγω ασθενής, που είχε επιστρέψει στην κλινική, έστησε ενέδρα στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια του τμήματος και όταν εκείνη βγήκε από το ασανσέρ, της επιτέθηκε με μαχαίρι»!

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η επίθεση ήταν αναίτια και χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε προηγούμενο. «Η προϊσταμένη τραυματίστηκε στο μηρό, νοσηλεύτηκε δύο ημέρες και στις 16 Ιανουαρίου πήρε εξιτήριο».

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση «επενέβησαν δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν νοσηλευόμενο κρατούμενο και αφόπλισαν τον ασθενή ο οποίος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου». Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ήταν «απούσα»: «Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν την τραυματισμένη νοσηλεύτρια», αναφέρουν από την Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου