Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ράντζα και ελλείψεις σε εντατικές «τρώνε» το ΕΣΥ! Γιατί αυξήθηκε η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι


Υπό κατάρρευση είναι τις τελευταίες ημέρες πολλά δημόσια νοσοκομεία τα οποία πνίγονται από ράντζα αλλά και από σοβαρές ελλείψεις σε κρεβάτια εντατικής.

Μετά το Αττικόν που γέμισε ασφυκτικά με ράντζα στους διαδρόμους, και ο Ευαγγελισμός αποδεικνύεται ότι έχει ράντζα σε μόνιμη βάση. Δείτε ΕΔΩ ΦΩΤΟ από το Αττικόν:Η Οδύσσεια ενός ελληνικού νοσοκομείου! Δείτε ΦΩΤΟ ντοκουμέντο από το Αττικόν

Σύμφωνα με τον Πρέδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλία Σιώρα, µετά τη γενική εφηµερία στις 15 Ιανουαρίου κατεγράφησαν 70 ράντζα στους διαδρόμους, συν τα µόνιµα 15 µε 20 ράντζα στην ψυχιατρική κλινική.

Παρά τις καταγγελίες των Εργαζομένων και τις πιέσεις τους να δοθεί λύση στο πρόβλημα, μέχρι στιγμής ούτε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει λύση αλλά ούτε και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αττικόν ο οποίος αφού χαρακτήρισε τα ράντζα …επικουρικές κλίνες, τονίζει ότι το φαινόμενο είναι διαχρονικό και «χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα». Άγνωστο βέβαια γιατί ο ίδιος δεν επιχειρεί να δώσει λύση.

Πάντως η αύξηση στην κίνηση και τα ράντζα αποδίδονται στην κακή διαχείριση των κλινών στα νοσοκομεία αλλά και στη δέσμευση κρεβατιών από διάφορους γιατρούς προκειμένου να νοσηλευθούν «δικοί τους πελάτες».

Ένα σύστημα που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.

Θάνατοι χωρίς εντατικές

Στο μεταξύ όμως τη ζωή τους κορώνα γράμματα παίζουν και πολλοί ασθενείς τις ημέρες αυτές αφού κρεβάτι εντατικής δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Αποτέλεσμα είναι όμως να χαθούν δύο ανθρώπινες ζωές στη Ζάκυνυο αφού οι ασθενείς περίμεναν για 7 ημέρες να βρεθεί μία άδεια κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝκαι επιβεβαίωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι εντατικής μεγαλώνει καθημερινά, καθώς την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 48 ασθενείς περίμεναν απεγνωσμένα για μία κλίνη σε ΜΕΘγια να σώσουν τη ζωή τους. Όμως όπως λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μόνο οι πέντε εξυπηρετήθηκαν αφού δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα κρεβάτια.

Φαίνεται πάντως ότι η αύξηση στην αναζήτηση μιας κλίνης σε εντατική οφείλεται και στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα γρίπης που παρατηρούνται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο τα οποία παρουσιάζουν επιπλοκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου