Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Έκτακτες συσκέψεις για το πως θα γίνει η άρση των μέτρων μετά τις 27 Απριλίου

Έκτακτες συσκέψεις πραγματοποιεί η κυβέρνηση ήδη από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να συζητηθεί λεπτομερώς το θέμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Στόχος να καθορισθούν τα επόμενα βήματα μετά τις 27 Απριλίου που είναι ημέρα ορόσημο για τη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για καλή εικόνα των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα καθώς δεν κατεγράφησαν πολλές παραβάσεις. Φαίνεται πως τα υψηλά πρόστιμα των 300 ευρώ απέτρεψαν πολλούς από το να …παραστρατήσουν.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις που μεταφέρονται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, οι παραβάσεις και ο συνωστισμός δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό που να ανατρέψουν την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας.

Ωστόσο όλα εξαρτώνται από την τελική εισήγηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και των άλλων ειδικών επιστημόνων της αρμόδιας Επιτροπής. Πιο επιφυλακτικός πάντα εμφανίζεται ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος ζητά να μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις επόμενες ημέρες λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, ώστε να ξεκαθαρίσει εάν οι ημέρες του Πάσχα θα επηρεάσουν την πτωτική πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης.

Και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το σύνολο των παραβάσεων που σημειώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα ώστε να ληφθεί συνολικά μία απόφαση για το πότε θα «ξεκλειδώσει» η χώρα.

Άλλωστε ήδη άλλες χώρες της Ευρώπης με χιλιάδες θανάτους έχουν αρχίσει να «παραδίδουν» σταδιακά τις χώρες στους πολίτες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι έκανε η Γερμανία και τι ετοιμάζουν άλλες χώρες: «Κορονοϊός: Ανοίγουν σταδιακά τις αγορές τους χώρες της Ευρώπης-Τι θα γίνει με την Ελλάδα».


Πάντως το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων είναι ήδη έτοιμο.

Πως θα «ανοίξουν» επιχειρήσεις-εστιατόρια

Με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, πρώτες αναμένεται να ανοίξουν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις τα εμπορικά καταστήματα δηλαδή στις γειτονιές.

Θα καθορισθούν ωστόσο συγκεκριμένα μέτρα προφύλαξης όπως πόσοι πελάτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα αλλά και πόσοι υπάλληλοι θα αντιστοιχούν.

Αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους τα εστιατόρια και οι καφετέριες αλλά με αυστηρά μέτρα όπως περιορισμό των τραπεζιών περίπου στο 1/3 αλλά και απόσταση μεταξύ των πελατών τουλάχιστον δύο μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου