Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Αρνητικά και τα 177 τεστ στο Κρανίδι


Νίκος Χαρδαλιάς

ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στο Κρανίδι / Φωτογραφία: INTIMENEWS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Κρανίδι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από κατοίκους, μετά τα 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών, είναι αρνητικά.

Σε τεστ υπεβλήθησαν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι σε τράπεζες, χωράφια και καταστήματα της περιοχής που πιθανότατα είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο από τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης είχε γίνει γνωστό ότι αρνητικά ήταν τα πρώτα 62 από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν συνολικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ολόκληρος ο δήμος Ερμιονίδας έχει τεθεί σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων στη στεγανοποιημένη πλέον δομή μεταναστών.

Χθες δύο παιδιά με υψηλό πυρετό βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο κέντρο Υγείας στο Κρανίδι. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν, τελικά, στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά τους έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, μετά από αίτημα του πατέρα τους.

Την ίδια μέρα το πρωί, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε σύσκεψη στην περιοχή, δηλώνοντας ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», ενώ υπογράμμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.

Αγωνία για την κατάσταση 19χρονου στο νοσοκομείο Ρίου

Παράλληλα, οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του 19χρονου Σομαλού ο οποίος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης από το μεσημέρι της Τρίτης όταν και μεταφέρθηκε από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι με υψηλό πυρετό. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Γώγος ανέφερε ότι η κατάσταση του θα εξεταστεί λεπτομερώς, ενώ για τον ίδιο λόγο είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο και ενημέρωσε για την κατάσταση του 19χρονου μετανάστη.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-arnitika-kai-ta-177-test-sto-kranidi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου