Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Προβληματισμός για τα μέτρα στα σχολεία- Έρχονται οδηγίες από την επιτροπή

Πονοκέφαλο προκαλούν στους επιστήμονες αλλά και στην κυβέρνηση τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στα σχολεία αμέσως μετά το άνοιγμα στις 11 Μαΐου.
HR
Η αρμόδια επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναμένεται να δώσει οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο οι μαθητές ξεκινώντας στις 11 Μαΐου από εκείνους της 3ης Λυκείου.

Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη της επιτροπής των ειδικών με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως πριν τις απογευματινές ανακοινώσεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν πριν την 1η Ιουνίου, αλλά δεν είναι και βέβαιον ότι θα ανοίξουν γενικά. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Άρση μέτρων: Δεν θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία πριν την 1η Ιουνίου»

Οι ειδικοί θα παρακολουθούν μέρα μέρα την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης πριν δώσουν το πράσινο φως να πάνε και τα μικρότερα παιδιά στο σχολείο. Εξάλλου υπάρχουν στελέχη της επιτροπής -λένε πηγές του HealthReport.gr – που θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά κυρίως επειδή δεν μπορούν να ελεγχθούν τα ανήλικα αυτής της ηλικίας.

Μάσκες στα σχολεία;

Αυτό που αναμένει τώρα η εκπαιδευτική κοινότητα είναι εάν θα πρέπει και οι μαθητές στα σχολεία να φορούν μάσκες. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να εισηγηθεί σχετικά σήμερα, αφού μελετήσει το ζήτημα. Σήμερα αναμένεται πάντως να υπάρξει και τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία θα κάνει ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτό που θεωρείται απαραίτητο είναι οι μαθητές να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να υπάρχει προετοιμασία στα σχολεία.
Ειδικότερα στα σχολεία θα πρέπει:

Nα κρατούνται αποστάσεις στα παιδιά στα σχολεία.
Oι αίθουσες να είναι ευάερες και ευήλιες
Nα γίνονται απολυμάνσεις
Nα υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τάξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου