Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Bloomberg: Η Ελλάδα, παράδειγμα στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού



"Κάποια στιγμή βρεθήκαμε να παρακολουθούμε 29.000 ανθρώπους", δηλώνει στο πρακτορείο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

IATRONET

Το "προβληματικό παιδί" της περιόδου της χρηματοπιστωτικής κρίσης, θέτει παράδειγμα για τον κόσμο σε ό,τι αφορά την γρήγορη αντίδραση στην πανδημία, γράφει το πρακτορείο Bloomberg.

Η χώρα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων, σημειώνει, έχει 2.207 κρούσματα και 105 θανάτους, ένα κλάσμα σε όρους "θάνατοι ανά κάτοικο" έναντι Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας που συνολικά μετρούν 58.000 απώλειες.

Η κατάσταση στην Ελλάδα προσομοιάζει καλύτερα με τη Γερμανία, ένα άλλο κράτος που αντέδρασε αποτελεσματικά.

Το ρεπορτάζ καταγράφει τα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν και σημειώνει ότι η επόμενη πρόκληση είναι να διατηρηθούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Φιλοξενεί δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος τονίζει ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα από την στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα.

"Εχουμε πολύ ισχυρό σύστημα παρακολούθησης και μια πλατφόρμα για να παρακολουθούμε όσους είναι σε καραντίνα", είπε.

"Κάποια στιγμή βρεθήκαμε να παρακολουθούμε 29.000 ανθρώπους".

ΠΗΓΗ: Euro2day

1 σχόλιο:

  1. Θελω να ξερω ποσο εγκυρες αποψεις εχουν αυτοι οι ανθρωποι και ολοι οι εγχωριοι που τις αναμασουν και τις σερβιρουν αμασητες στον ελληνικο λαο.Εχουμε αναλογικα τα ιδια η και περισσοτερα θυματα απο την αλβανια,την Β.μακεδονια,την ΣΕΡΒΙΑ,την κροατια,την βουλγαρια κ.α.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ,ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ,ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.ΚΑΛΩΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 18.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή