Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Δελτίο τύπου ΣΕΥΠ ΠΦΥ ΠΕΛ/ΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΣΕΥΠ ΠΦΥ ΠΕΛ/ΣΟΥ) 

Ασκληπιου 30 Ναύπλιο Τηλ 27510 22555 

Δελτίο τύπου 

Ο Σύλλογος μας καταγγέλει την συνεχιζόμενη από την 6η ΥΠΕ τακτική μετακίνησης γιατρών των ΚΥ στα Νοσοκομεία. 

Αντί να φροντίσει να στελεχώσει τα Νοσοκομεία με Ιατρικό προσωπικό προβαίνοντας στις απαραίτητες προκηρύξεις μονίμων θέσεων (είναι χαρακτηριστική η απουσία έγκρισης έστω και μιας θεσης Παθολόγου στην πρόσφατη προκήρυξη της 13/7/20 στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Ναυπλίου) , η Διοίκηση της ΥΠΕ, επιλέγει να αποδιαρθρώσει ολοκληρωτικά τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο δεν «θωρακίζει» το ΕΣΥ , αλλά το αποδιοργανώνει συνολικά διότι διαλύει την «πρώτη γραμμή» άμυνας του, που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παράλληλα αποστερεί τους πολίτες από το συνταγματικό τους δικαίωμα σε δωρεάν Πρωτοβάθμια Υγεία ενώ ταυτόχρονα «στρώνει το χαλί» στην ιδιωτικοποίηση της ΠΦΥ πάγιο στόχο μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων. 

Οι πρόσφατες εντολές μετακίνησης για εφημερίες και για απροσδιόριστο (γεγονός που δεν είναι σύννομο) διάστημα όλων ( 4 από 4) των Παθολόγων και 2 από 3 των Μικροβιολόγων του ΚΥ Καλαμάτας καθώς και η καθολική και πέραν του εξαμήνου (όπως ρητά περιορίζει ο νόμος) μετακίνηση του ίδιου του Προέδρου του Σωματείου μας , στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, πείθει και τον πιο δύσπιστο , ότι η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ εγκαινιάζει στη σχέση της με τους γιατρούς της ΠΦΥ ατραπούς αυθαιρεσίας και αυταρχισμού που την βεβαιώνουμε , δεν θα γίνουν ανεκτές! 

Καλούμε την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες , «άναρχες» και συχνά παράτυπες μετακινήσεις ! 

Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας αντί να απευθύνει ως μη όφειλε, έγγραφα στους γιατρους ΠΦΥ του τύπου «καλείσθε εντός 24 ώρων», να μεριμνήσει προς την ΥΠΕ και το Υπουργείο για έκτακτη προκήρυξη Παθολόγου. 

Καλούμε τους πολίτες να αντιληφθούν ότι οι μεθοδευσεις αυτές είναι υπευθυνες για τις ακυρωσεις των ραντεβού τους και για το δίμηνο που απαιτείται συχνά για να βρούν τον γιατρό τους στα Κέντρα Υγείας. 

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την τήρηση της νομιμότητας , την προάσπιση της δωρεάν Υγείας των πολιτών και των συμφερόντων των Υγειονομικών ΠΦΥ της περιφέρειας μας! Δηλώνουμε επίσης ότι με την συνδρομή της Ομοσπονδίας μας θα επιδιώξουμε παρέμβαση στο Υπουργείο και αν χρειαστεί δικαστική προσφυγή με σκοπό την άρση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης. 

Τέλος καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση! 

Ναύπλιο 29/7/2020 

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας 

Π. Κωστάκης Γ. Λαφαζάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου