Μετά την άυλη συνταγογράφηση, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού έρχονται και τα άυλα παραπεμπτικά των εξετάσεων.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου “Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις”.
“Μέσα σε λίγες εβδομάδες οι γιατροί εκτός από τα φάρμακα, θα βάζουν στο σύστημα και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει για εξετάσεις χωρίς να πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό του”, είπε ο υπουργός.
Με το νομοσχέδιο μονιμοποιείται η άυλη συνταγογράφηση και καθιερώνονται νέες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω του gov.gr. Προβλέπεται ενδεικτικά ότι οι οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία ή/και εργοθεραπεία πλέον θα υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εκκαθάριση από τον ΕΟΠΥΥ ενώ οι πτυχιούχοι μπορούν να αναζητούν τα πτυχία τους μέσω βάσης δεδομένων των ελληνικών πανεπιστημίων και του ΔΟΑΤΑΠ και να εκδίδουν αντίγραφα αυτών ψηφιακά.
Ψηφιακές υπηρεσίες
“Την ίδια στιγμή που καλείστε να υπερψηφίσετε αυτό το σχέδιο νόμου, ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση ένα ακόμα σχέδιο νόμου, ο κώδικας ψηφιακής διακυβέρνησης. Η δραστηριότητα μας είναι πυκνή, ακριβώς επειδή είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει κενό, υπάρχει χάσμα που πρέπει να καλυφθεί”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στόχος μας είναι έως το τέλος του έτους, οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω της πλατφόρμας gov.gr, να φτάσουν τις 1.000 από 575 που είναι σήμερα, ανέφερε επίσης ο υπουργός.
“Ο κόσμος διψά για τις ψηφιακές υπηρεσίες, γιατί έτσι αποφεύγει την ταλαιπωρία της αναμονής στα γκισέ”, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, λέγοντας ότι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες 5,5 εκατομμύρια πολίτες επισκέφθηκαν την πλατφόρμα gov.gr.
Ενημέρωσε εξάλλου την εθνική αντιπροσωπεία ότι στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας, να έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου που μπορούν να ψηφιοποιηθούν.
Ιατρική delivery. Γράψε μια αξονική,γράψε μου ένα τσεκ-απ γράψε μου κι'αυτά τα φάρμακα. Για ποιον λόγο. Γιατί έτσι γουστάρω,έτσι μου είπε ο γείτονας,έτσι άκουσα στη TV γιατί έτσι μ'αρέσει βρε αδελφέ.Η πλήρης απαξίωση του γιατρού και της ιατρικής.Δεν θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες και προυποθέσεις? Τα συλλογικά όργανα τι λένε? Έτσι αμάσητο θα περάσει κι'αυτό
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.Ερωτώ ποιος θα πληρώνει τον γιαρό ο οποίος θα κόβει απόδειξει ,ιδικά οταν ο ασφαλισμένος κανει την δουλειά του (υπάρχουν και τέτοια περιστατικά)και παραμένει άφαντος.Ο γιαρός θα ον ψάχνει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι γιατροί τι θα γίνουν; Μάλλον ΑΥΛΟΙ και αυτοί....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα μένει να "θεσμοθετηθεί" και η άυλη εξέταση! Ο ασθενής θα κάνει διάγνωση και θα στέλνει στον γιατρό SMS με την αγωγή και τυχόν εξετάσεις και ο γιατρός θα συνταγογραφεί. Μια παρατήρηση: Η επίσκεψη στόν γιατρό δεν είναι "Γκισέ".
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή θα δίνουμε εξετάσεις εργαστηριακές χωρίς να δουμε τον ασθενή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικα ,η 5η φαλαγγα του ιατρικου κοσμου ,οι συλλογοι μας εγκρινουν και επαυξανουν αυτο το αισχος των αυλων συνταγων ,ευτελιζοντας ,οπως αλλωστε αρεσκονται να κανουν ,το ιατρικο λειτουργημα για μια ακομη φορα .Ν Αγγελοπουλος
ΑπάντησηΔιαγραφή