Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Υποχρεωτική η μάσκα από το νηπιαγωγείο στα σχολεία

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες των μαθητών, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποδέχθηκε την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού.
kathimerini.gr

Τα παραπάνω ανέφερε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Η χρήση της μάσκας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να θωρακιστούμε από την συγκεκριμένη νόσο, και εμείς οι ενήλικες και τα παιδιά στο σχολείο», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στον Alpha, προσθέτοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς.

Όπως σημείωσε, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση για την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας στις ηλικίες του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσουν όλες τις εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας, θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ενδεικτικά, πάντως, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι μάσκα θα φορούν εκπαιδευτικοί και μαθητές, ότι θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, ότι θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και ότι θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, η υπουργός ανέφερε ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως και τον Ιούνιο, δηλαδή το κάθε πανεπιστήμιο θα επιλέξει τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως.

Από το νέο εξάμηνο, ωστόσο, οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων. Όπως ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως, οι διαλέξεις και τα μαθήματα έως και 50 ατόμων θα γίνονται δια ζώσης, ενώ οι υπόλοιπες εξ αποστάσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου