Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Έρχονται κυρώσεις σε όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα στα σχολεία

Πλέγμα κυρώσεων για μαθητές και καθηγητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση
 
Την τακτική … όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος φαίνεται ότι επιχειρεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία, καθώς όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα κυρώσεων για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά: «Σχολεία: Που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα»

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο κ. Πέτσας είπε κατ’ αρχήν ότι «δεν πρέπει να τιμωρείται ένα παιδί για την ανευθυνότητα του γονέα του. Το βασικό είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές ότι είναι για την υγεία τους η χρήση μάσκας».

Στο ερώτημα αν κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα στην τάξη μετά από υπόδειξη του γονέα, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα υπάρχει πλέγμα κυρώσεων που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες γι’ αυτό.

Υπογράμμισε πάντως με νόημα ότι δεν μπορεί ένας μαθητής να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους μαθητές στην τάξη όταν δεν φορά μάσκα.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος τις εισηγήσεις των ειδικών ανάφερε ότι είναι πλέον σαφές ότι με τη χρήση μάσκας δεν τίθεται θέμα προσοχής των παιδιών στο μάθημα, ή πρόβλημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου