Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Διακυβέρνηση του βουνού στον ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Νέα Περιφερειακή Διεύθυνση μόνο για τους ασφαλισμένους του Δήμου  Αθηναίων - CNN.gr
Συντάκτης: Virus

Είναι κοινό μυστικό ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιαννάκος είναι περίπου διακοσμητικός, καθώς διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κυρίαρχο ρόλο έχει η αντιπρόεδρος Θ. Καρποδίνη, η οποία επελέγη επί ΝΔ. Τώρα λοιπόν αυτό γίνεται ξεκάθαρο, καθώς με ειδική διάταξη του νόμου συγκροτείται “σύστημα διακυβέρνησης” υπό την αντιπρόεδρο…

Ειδικότερα, με το άρθρο 39 του νομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή συστήνεται Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και παράλληλα μπορεί να προσλάβει 3 ειδικούς συμβούλους συνεργάτες. Το νέο αυτοτελές τμήμα έχει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

Την επιμέλεια της αλληλογραφίας, έντυπης και ηλεκτρονικής, και την τήρηση του πρωτοκόλλου και του αρχείου του αντιπροέδρου.
Την οργάνωση της επικοινωνίας του με τις υπηρεσιακές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, το προσωπικό και τους συλλόγους του, τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και το κοινό γενικά.
Το συντονισμό για το χειρισμό από τις αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες κάθε θέματος που αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ή τον έλεγχο από τις ανεξάρτητες αρχές.
Τη συγκέντρωση των αναγκαίων στοιχείων για την ενημέρωση του.

Το τμήμα στελεχώνεται από προσωπικό του οργανισμού με απόφαση της αντιπροέδρου. Παράλληλα, συστήνονται 3 θέσεις ειδικών συμβούλων, οι οποίοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον πτυχίο ΑΕΙ. Οι θέσεις συμβούλων και οι αποσπάσεις δημοσίων λειτουργών παύουν να ισχύουν με τη λήξη θητείας της αντιπροέδρου. Οι αμοιβές τους θα οριστούν με κοινή υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου