Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός – εμβόλιο: Εμβολιασμοί σε ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία από τον Απρίλιο – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά την άφιξη εμβολίων χωρίς δύσκολες συνθήκες συντήρησης

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Και σε ιδιωτικά ιατρεία αλλά και φαρμακεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση σε λίγες εβδομάδες να γίνεται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Και αυτό διότι αναμένει νέες παρτίδες από το νέο εμβόλιο της Johnson & Johnson το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης.
Πρόκειται για το εμβόλιο που θα είναι μόνο μία δόση ενώ με βάση τους ισχυρισμούς της εταιρείας καλύπτει και τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για το εμβόλιο: “Κορoνοϊός: Συχνές ερωτήσεις- απαντήσεις για το εμβόλιο Johnson & Johnson”

Από τον Απρίλιο

Το νέο εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται να λάβει έγκριση μέσα στον Μάρτιο από τα Ευρωπαϊκά όργανα ενώ οι πρώτες δόσεις αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο προς ώρας να είναι σαφές για τι ποσότητες θα πρόκειται.

Συνολικά πάντως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να λάβει συνολικά 4,7 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson πάντως αναμένεται να δοθεί και στον γενικό πληθυσμό, ενώ ακριβώς εξαιτίας της ευκολίας διακίνησής του θα χορηγείται πιθανώς και από ιδιωτικά ιατρεία και από φαρμακεία.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, αλλά οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

(ΦΩΤΟ αρχείου)

Αξιοσημείωτο είναι πως και οι ιδιώτες γιατροί μέσω των θεσμικών τους οργάνων, αλλά και οι φαρμακοποιοί έχουν διαμηνύσει ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην εμβολιαστική διαδικασία ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να δημιουργηθεί πιο άμεσα η ανοσία του πληθυσμού.

1 σχόλιο:

  1. Το γεγονός πως το εμβόλιο της J&J δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης δεν είναι επαρκής λόγος να γίνεται σε φαρμακεία. Δείτε πώς γίνεται σήμερα το εμβόλιο της γρίπης και με την οδηγία να μην φάνε τρείς μέρες ψάρι,αβγό, κοτόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή