Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός – εμβόλιο: Με συναίνεση των γονέων και όχι υποχρεωτικά ο εμβολιασμός των παιδιών – Εξετάζεται η χορήγηση και σε μικρότερες ηλικίες


Κορονοϊός – εμβόλιο: Με συναίνεση των γονέων και όχι υποχρεωτικά ο εμβολιασμός των παιδιών – Εξετάζεται η χορήγηση και σε μικρότερες ηλικίες
Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου

HR

Δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο για τον κορονοϊό στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, με δεδομένο ότι ο Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει δώσει την έγκρισή του.

Στη χώρα μας προς ώρας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν έχει λάβει ακόμη την απόφασή της κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η κ.Θεοδωρίδου διευκρίνισε ότι κάθε χώρα λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις, ενώ θα συνεκτιμηθεί και η άποψη των παιδιάτρων αλλά και οι ανησυχίες των γονέων στη χώρα μας.

Επεσήμανε πάντως ότι μπορεί στην Ελλάδα να γίνει σύσταση για παράδειγμα να εμβολιασθούν μόνο τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποια υποκείμενα νοσήματα ή να μην αφορά στις ίδιες ηλικίες που έχει συστήσει ο ΕΜΑ.
Η κ.Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι θα απαιτείται η συναίνεση των γονέων προκειμένου να εμβολιάζονται τα παιδιά. Εξήγησε πάντως ότι στην Αμερική και τον Καναδά έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζουν τα παιδιά, ενώ σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετά με προσοχή το θέμα και θα κάνει απλώς συστάσεις.

Διευκρίνισε επίσης ότι στόχος είναι το εμβόλιο στα παιδιά να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ ο εμβολιασμός θα συμβάλει στα ζητήματα της εκπαίδευσης αλλά και των δραστηριοτήτων των παιδιών που θα πρέπει να συνεχισθούν κανονικά.

Και σε μικρότερα παιδιά

Παρότι στη χώρα μας φαίνεται ότι υπάρχει μία σχετική επιφυλακτικότητα για τον εμβολιασμό των ανήλικων, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι εξετάζεται ο εμβολιασμός και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας αφού σήμερα η έγκριση είναι με MRNA εμβόλια για παιδιά 12 έως 15 ετών.

Όπως δήλωσε η κ. Θεοδωρίδου: “Στο άμεσο μέλλον υπάρχει η προοπτική να χορηγηθεί το εμβόλιο και σε μικρότερες ηλικίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου