Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Βρετανία: Εκτός «πράσινης» λίστας τα ελληνικά νησιά - Καμία προσθήκη στις «ασφαλείς» χώρες

CNN Newsroom
AP Photo/Frank Augstein

Εκτός βρετανικής «πράσινης λίστας» για ταξίδια στο εξωτερικό δίχως την υποχρέωση καραντίνας κατά την επιστροφή μένουν δημοφιλή για τους Βρετανούς τουρίστες ελληνικά νησιά.

Καμία χώρα ή προορισμός δεν προστίθενται στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου· αντίθετα η Πορτογαλία «υποβιβάστηκε» από την «πράσινη» στην «πορτοκαλί» λίστα -στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα-, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων διά στόματος του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γραντ Σαπς.

Ειδικότερα για την Ελλάδα είχε προηγηθεί έντονη φημολογία πως στην επικαιροποιημένη «πράσινη» λίστα θα εντάσσονταν πιθανώς η Κως, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, με τη Μύκονο και την Κεφαλονιά να βρίσκονταν επίσης στο «κάδρο».

Το ίδιο και οι Κανάριες Νήσοι, όπως επίσης η Μάλτα και η Φινλανδία.

Ωστόσο, τελικώς η «πράσινη» λίστα παρέμεινε ανέπαφη και μάλιστα η Πορτογαλία αφαιρέθηκε, με τον Γκραντ Σαπς να επισημαίνει πως η αλλαγή έγινε στο πλαίσιο «προσέγγισης που θέλει την ασφάλεια πρώτα», ώστε να μην διακυνδυνεύσει το δρομολογούμενο για την 21η Ιουνίου επόμενο βήμα άρσης του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις ο Γραντ Σαπς έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση», επισημαίνοντας πως ελήφθη εξαιτίας του αυξανόμενου ρυθμού μολύνσεων στην Πορτογαλία, καθώς και ανησυχιών για νέα στελέχη του κορωνοϊού που μπορεί να αποδειχθούν ανθετικά στα εμβόλια. Αναφέρθηκε ειδικά σε μεγάλη ανησυχία για παραλλαγή της μετάλλαξης Δέλτα (ινδική μετάλλαξη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου