Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

ΕΟΔΥ: Έρχεται ανάλυση για τους θανάτους COVID, τι αλλάζει

ΕΟΔΥ: Έρχεται ανάλυση για τους θανάτους COVID, τι αλλάζει

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τους θανάτους από COVID και με COVID

HR

Το επόμενο διάστημα οι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό θα αναλύονται πιο διεξοδικά στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ , σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα, ο ΕΟΔΥ θα παραθέτει περαιτέρω στοιχεία για τους θανάτους από COVID.

Συγκεκριμένα, θα αναλύεται πόσοι ασθενείς πέθαναν από COVID και πόσοι πέθαναν με COVID.

Στην Ελλάδα, εάν κάποιος βρεθεί στο νοσοκομείο για οποιαδήποτε πάθηση (πχ έμφραγμα) και βρεθεί θετικός στον κορονοϊό πριν πεθάνει, τότε καταγράφεται ως θάνατος COVID, παρά το ότι δεν πέθανε λόγω του ιού.

Τα αναλυτικά στοιχεία για τους θανάτους θα προέρχονται από το euroMomo που δείχνει την υπερβάλλουσα θνησιμότητα και τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

«Η Eurostat αναφέρεται σε στοιχεία, το euroMOMO κάνει ανάλυση βάσει των αιτιών θανάτου» εξήγησε ο κ. Πλεύρης και σημείωσε ότι θα είναι διαθέσιμες οι «επιδόσεις» των χωρών και θα συγκρίνονται με τις δυνατότητες που έχει το κάθε Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν κατά γράμμα τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με το σύστημα που έχει η χώρα μας, εάν βγεις θετικός μπαίνεις σε μονάδα covid και από οποιονδήποτε λόγο κι αν πεθάνεις θα χαρακτηριστείς θάνατος covid.

Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, πλέον δεν «ακολουθούν» τον ΠΟΥ και διαχωρίζουν τους θανάτους εάν έχουν προκληθεί από covid ή αν απλά έχουν και covid, άρα πέθαναν από άλλη αιτία και απλά ήταν θετικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου