Τι θα περιλαμβάνει η Κατ’ Οίκον νοσηλεία για τους βαριά πάσχοντες HR
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπουργική απόφαση που αφορά το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για να ξεκινήσει κατ’ Οίκον Νοσηλείααπό τον Άγιο Σάββα”, όπου έχει αναπτυχθεί το πρόγραμμα «Οίκοθεν».
Σε αυτή την πρώτη φάση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την συμμετοχή περίπου 100 ασθενών του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα ογκολογικά νοσοκομεία.
Όπως σχεδιάζεται μέσω αυτού του προγράμματος θα γίνεται η χορήγηση θεραπειών και η παροχή υπηρεσιών με την υποστήριξη γιατρού και νοσηλευτή στο σπίτι, πράγμα που θα διευκολύνει αφάνταστα τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 14 εκατομμύρια ευρώ έως το 2025. Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν το κόστος πρόσληψης του υγειονομικού προσωπικού αλλά και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται.
Στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας είναι μετά τους ασθενείς με καρκίνο να ακολουθήσουν αντίστοιχα προγράμματα κατ’ οίκον νοσηλείας και για άλλες κατηγορίες ασθενών.
Ποιους ασθενείς αφορά
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ασθενείς που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αφορούν όσους πάσχουν από τα παρακάτω νοσήματα:
καρκίνο,
χρόνια αναπνευστικά, αποφρακτικά ή περιοριστικά νοσήματα,
νευρολογικές παθήσεις ταχέως ή βραδέως εξελισσόμενες, όπως η νόσος κινητικού νευρώνα, μυασθένεια,
κυστική ίνωση,
χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
Πώς θα γίνεται η κατ΄οίκον χορήγηση θεραπείας
Για την χορήγηση ογκολογικής θεραπείας κατ’ οίκον, ο θεράπων ιατρός, κρίνει με βάση τις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες ότι οι ασθενείς μπορούν να λάβουν ανοσοθεραπεία ή/και βιολογικούς παράγοντες στο σπίτι αντί για το νοσοκομείο
Γιατροί και νοσηλευτές, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ θα συμμετέχουν στη μεταφορά από το νοσοκομείο το σπίτι, όπου θα γίνονται καθημερινές επισκέψεις την πρώτη εβδομάδα, με τη συχνότητα των επισκέψεων στη συνέχεια να καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες.
Τα ογκολογικά φάρμακα θα διαλύονται στοφαρμακείο του νοσοκομείου, θα τοποθετούνται σε ειδικά ψυγεία και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στην οικία των ασθενών.
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, που συνεπικουρούν τον επιστημονικά υπεύθυνο όπως χειρουργούς, ωτορινολαρυγγολόγους, λοιμωξιολόγους κλπ.
Τωρα σοβαρα ,ενας νοημων ειναι δυνατον να πιστευει ολα αυτα τα φαντασιουργηματα?
ΑπάντησηΔιαγραφή