Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΑΣΕΠ: Ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα η τελική «15αδα» για τους Διοικητές ΥΠΕ – Τι ακολουθεί

ΑΣΕΠ: Ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα η τελική «15αδα» για τους Διοικητές ΥΠΕ – Τι ακολουθεί

Το ΑΣΕΠ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να γνωστοποιήσει ποιοι Διοικητές ΥΠΕ προηγούνται

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Εντός της εβδομάδας αναμένεται μετά από αρκετές καθυστερήσεις και μεταθέσεις, η ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ της τελικής “δεκαπεντάδας” με τα ονόματα των επικρατέστερων που έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό για Διοικητές ΥΠΕ.

Πρόκειται για τους πρώτους πίνακες με τους 15 επικρατέστερους υποψήφιους που πέρασαν με καλό βαθμό το γραπτό τεστ του ΑΣΕΠ και διαθέτουν και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως.

Βέβαια από τη λίστα των ονομάτων θα προκύπτει ουσιαστικά και η πρώτη επτάδα των υποψηφίων με την καλύτερη βαθμολογία η οποία θα περάσει και από προσωπική συνέντευξη. Όμως είναι πιθανό να ανατραπεί σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς θα ακολουθήσει η περίοδος των ενστάσεων από όσους έχουν αντιρρήσεις.

Μία διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αφού το ΑΣΕΠ θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια τα αιτήματα των ενστάσεων που θα υποβληθούν.

Μόλις ολοκληρωθούν οι ενστάσεις και προκύψουν οι οριστικές «επτάδες», θα ακολουθήσουν οι προσωπικές συνεντεύξεις ώστε να προκύψει η shortlist των τριών ατόμων η οποία και θα σταλεί στον υπουργό Υγείας προκειμένου να επιλέξει τον Διοικητή ΥΠΕ που ο ίδιος επιθυμεί.

Προς το τέλος Ιουλίου οι πρώτοι διορισμοί μετά το ΑΣΕΠ

Βέβαια με βάση τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων στο HealthReport.gr, η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Ιουλίου οπότε και είναι πιθανό να αρχίσει ο διορισμός των πρώτων Διοικητών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Υπάρχουν ωστόσο και στελέχη που υπολογίζουν ότι δεν θα γίνουν διορισμοί μέσα στο καλοκαίρι και μπορεί να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους νέους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών θα εξαρτηθεί και ο διορισμός των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, αφού τα νέα στελέχη των ΥΠΕ συμμετέχουν στις επιτροπές αξιολόγησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου