Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ξήλωσε» όλον τον ΟΔΙΠΥ – Ζήτησε και έλαβε παραιτήσεις από Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλο το ΔΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ξήλωσε» όλον τον ΟΔΙΠΥ – Ζήτησε και έλαβε παραιτήσεις από Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλο το ΔΣ

Σάρωσε τον ΟΔΙΠΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης οδηγώντας σε παραίτηση όλο το ΔΣ

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Τις παραιτήσεις της Προέδρου του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνης Καϊτελίδου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Βασίλη Μπαλάνη αλλά και από όλο το ΔΣ, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας σήμερα Τετάρτη ζήτησε από τους επικεφαλής του ΟΔΙΠΥ Δάφνη Καϊτελίδου και Βασίλη Μπαλάνη «να τον διευκολύνουν» και να δώσουν την παραίτησή τους όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

Η μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ Δάφνη Καϊτελίδου

Υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr λένε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και καιρό ήταν δυσαρεστημένος από το έργο που δεν έκαναν στα νοσοκομεία οι άνθρωποι του ΟΔΙΠΥ, με συνέπεια να δημιουργούνται διάφορες δυσλειτουργίες.

Ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΠΥ Βασίλης Μπαλάνης

Να υπενθυμιστεί ότι πρώτο το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει ότι ο υπουργός Υγείας θα προχωρούσε σε αλλαγές στον ΟΔΙΠΥ, ενώ αναμένεται να συνεχίσει και με άλλους Οργανισμούς του τομέα της Υγείας το επόμενο διάστημα.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήθελε να αλλάξει τους επικεφαλής του ΟΔΙΠΥ, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Ο ΟΔΙΠΥ είχε επιφορτισθεί με τον έλεγχο της ποιότητας των νοσοκομείων, ενώ αρκετά χρόνια μετά τη δημιουργία του, δεν είχε συμβάλει σε καμία βελτίωση στο ΕΣΥ, όπως λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται τις επόμενες μέρες να ορίσει νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο όπως και νέο ΔΣ.

1 σχόλιο:

  1. ΟΔΙΠΥ ,για ελεγχο ποιοτητας των νοσοκομειων ,τωρα πραγματικα ,περιμενατε να συμβαλει στη βελτιωση του ΕΣΥ ?πολυ γελιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή