Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στα επίπεδα προ της πανδημίας τα χειρουργεία στο ΕΣΥ το πρώτο τετράμηνο του 2024»

Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα χειρουργεία στο ΕΣΥ

HR
Στα προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψαν οι αριθμητικές επιδόσεις των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, αναφέρει ότι κατά το πρώτο τετράμηνο πραγματοποιήθηκαν 175.000 επεμβάσεις, επίδοση που ξεπερνά σημαντικά την αντίστοιχη του 2019 όταν και είχαν διενεργηθεί 171.000 χειρουργεία.

Αναλυτικότερα στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, επικεντρωθήκαμε αποκλειστικά στη βελτίωση των υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η αριθμητική επίδοση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία και ακόμη καλύτερα. Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024, διενεργήθηκαν περίπου 175.000 χειρουργικές επεμβάσεις, ένας αριθμός που όχι μόνο επαναφέρει τα προηγούμενα στάνταρ, αλλά τα ξεπερνά σημαντικά σε σχέση με το έτος 2019. Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους κάθε μέρα μιλούν για την διάλυση του ΕΣΥ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας προς τους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου