Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΟΥΖΗΣ: «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»



Σε όλη τη λειτουργία του συστήματος υγείας

Αίτημα για την ύπαρξη διαφάνειας σε όλο το φάσμα του συστήματος υγείας απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Φρουζής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Συνδέσμου.

Ο κ. Φρουζής τόνισε ότι η διαφάνεια είναι κάτι που έχει λείψει από το σύστημα υγείας και πρέπει να επιστρέψει. Εξειδικεύοντας, αναφέρθηκε σε: Διαφάνεια στον έλεγχο της συνταγογράφησης, δηλώνοντας ότι ο κλάδος δεν χρειάζεται άλλους διαγωνισμούς που δεν καταλήγουν πουθενά. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαφάνεια στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ. Σήμερα, είπε, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει ελάχιστα και σε συγκεκριμένα «κανάλια», ενώ οφείλει να πληρώνει ισότιμα όλους τους προμηθευτές υγείας. Αναφέρθηκε και σε διαφάνεια στον τρόπο έγκρισης νέων φαρμάκων, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι είναι παράνομη, ανήθικη και ύποπτη η καθυστέρηση έγκρισης νέων θεραπειών που τόσο έχουν ανάγκη οι ασθενείς στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Φρουζής τόνισε ότι στο τρίτο 4μηνο του 2012 ο ΣΦΕΕ θα καταθέσει πρόταση αυτορρύθμισης της βιομηχανίας όσον αφορά τις δαπάνες της, καθώς και τις δαπάνες προώθησης.

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου