Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ



Συνταγογράφηση, τιμολόγηση φαρμάκου, ΚΕΝ και προμήθειες

Τέσσερα βασικά σημεία στα οποία ζητήθηκε η τεχνική συνδρομή της Task Force συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χορστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα χρηματοδότησης του εθνικού συστήματος υγείας, καθώς και ο έλεγχος των δαπανών, ενώ ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον κ. Ράιχενμπαχ και για τις προγραμματικές δηλώσεις για τον τομέα Υγείας, οι οποίες πρόκειται να αναγνωστούν το Σαββατοκύριακο. 

Τα θέματα που θα δοθεί τεχνογνωσία είναι:

  • Συνταγογράφηση, 
  • τιμολόγηση φαρμάκου, 
  • ΚΕΝ και 
  • προμήθειες. 

Ειδικότερα, ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει με τεχνικές γνώσεις σε θέματα, όπως η τιμολόγηση των φαρμάκων, με ζητούμενο να ισχύσει η μικρότερη δυνατή τιμή για κάθε φάρμακο, κάτι που θα γίνει με δεδομένα που υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα υπάρξει
τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα και να ενοποιηθούν τα συστήματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Επίσης, θα δοθεί βοήθεια στο θέμα των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ). Τέλος, όσον αφορά τις προμήθειες, προωθείται η δημιουργία συστήματος προμηθειών, το οποίο θα έχει όσο το δυνατό λιγότερους φορείς υλοποίησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, προκείμενου να συζητηθούν τα οικονομικά της υγείας.

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου