Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οργή γιατρών για τη γνωμοδότηση Σημαντήρη

Τη σφοδρή αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, έχει προκαλέσει γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν επίσχεση εργασίας.

Ο κ. Σ. Σημαντήρης επισημαίνει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί του δημόσιου τομέα δεν μπορούν να διεκδικήσουν με τον τρόπο αυτό τα δεδουλευμένα:

''Η επίσχεση εργασίας, δηλαδή νόμιμος επιτρεπόμενος εκβιασμός του εργοδότη, προβλέπεται μόνον στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο δημόσιο', αναφέρει ο κ. Σημαντήρης, για να σημειώσει:

'Προς τεκμηρίωση αυτών επικαλούμαι το σκεπτικό της υπ΄ αριθμ. 25/2012 απόφασης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα λήψης εκτάκτων μέτρων, ένεκα της οικονομικής αδυναμίας της χώρας'.

ΚάλφαςΞεπερνώντας τα στενά όρια μίας γνωμοδότησης, ο κ. Σημαντήρης προβαίνει και σε σχολιασμούς:

'Αν επιθυμείτε να δεχτείτε ως δυνατή την άσκηση επισχέσεως, οφείλετε να επιμηκύνετε τον χρόνο εκπαίδευσης, για να μην έχει η Ελλάδα αγράμματους γιατρούς.

Σας θυμίζω πόσα χρήματα ετησίως καταβάλλονται για ιατρικά λάθη και ότι στο παρελθόν οι μαθητευόμενοι επλήρωναν το διδάσκοντα (τεχνίτη, κάλφα) και δεν επληρώνοντο'!

ΠειθαρχικόΗ Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) ζητεί από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο του κ. Σημαντήρη να διερευνήσει αν το εν λόγω κείμενό του κινείται στα πλαίσια της δικηγορικής δεοντολογίας και κατά την κρίση του να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό του Συλλόγου.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου 'Ευαγγελισμός' τονίζουν ότι - έπειτα από προηγούμενη γνωμοδότησή του για την παροχή συσσιτίου στους γιατρούς - ο κ. Σημαντήρης επανέρχεται με νέα προσβολή:

'Δεν δείχνει να γνωρίζει καθόλου το γεγονός ότι, ενώ ο χρόνος εφημέρευσης ισοδυναμεί με χρόνο εκπαίδευσης, στα περισσότερα τμήματα ή κλινικές διεκπεραιώνουν όλο τον εργασιακό και επιστημονικό φόρτο εργασίας οι ειδικευόμενοι ιατροί, απουσία 'τεχνίτη' ειδικευμένου ιατρού. 

Το τελευταίο, μάλιστα, γίνεται με την επίσημη ανοχή των διοικήσεων και του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι εγκρίνουν κατά κανόνα προγράμματα εφημεριών με απουσία ενεργής εφημερίας ειδικευμένου προσωπικού'.

Δ.Κ. IATRONET

http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου