Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Ένταση στο τέλος της Παρέλασης- Χρήση δακρυγόνου από την αστυνομία στους σπουδαστές του ΑΤΕΙ


Στην ρίψη χημικού προς το συγκεντρωμένο πλήθος των σπουδαστών του ΑΤΕΙ που βρισκόταν επί της οδού Κολοκοτρώνη, περιμένοντας να παρελάσουν μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής πορείας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Πάτρα, προχώρησαν νωρίτερα οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι σπουδαστές του ΑΤΕΙ Πάτρας, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι Λαικών Συνελεύσεων της Πάτρας, από νωρίς βρέθηκαν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μνημονίου και της Κυβερνητικής Πολιτικής.

Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επιχείρησε μετά την λήξη της Παρέλασης να κατευθυνθεί στην οδό Αγίου Ανδρέου, άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας μάλιστα και χρήση δακρυγόνου.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με τους διαδηλωτές να καταφέρονται λεκτικά και να επιτίθενται στους άνδρες της Αστυνομίας. Οι άνδρες των ΜΑΤ έγιναν στόχος προπηλακισμών και από απλούς πολίτες που βρέθηκαν στην συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη. Η ένταση ομαλοποιήθηκε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν.

Στην συνέχεια οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου και φωνάζοντας συνθήματα κατά του σχεδίου Αθηνά και του κυβερνητικής λιτότητας, παρήλασαν μπροστά από την άδεια εξέδρα των επισήμων στην Πλατεία Συμμάχων. Μάλιστα αρκετοί πολίτες επευφημούσαν την κινητοποίηση τους χειροκροτώντας τους…!!!  skaipatras.gr

http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου