Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Μια γιατρός για 24 νεφροπαθείς

Tην αγωνία τους εκφράζουν οι νεφροπαθείς της Λευκάδας οι οποίοι χαρακτηρίζουν απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣΣύμφωνα με καταγγελία που έλαβε η zougla.gr από τον κ. Σκεριανό Γιώργο υπάρχει μόνο μια γυναίκα γιατρός για να καλύψει συνολικά 24 ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Λευκάδας και μας επιβεβαίωσαν την ανώνυμη καταγγελία ενός πολίτη. Επίσης επικοινωνήσαμε και με την γιατρό. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρει, η νεφρολόγος υπήρχαν τρεις γιατροί για τις αιμοκαθάρσεις αλλά τώρα έχει απομείνει μόνο η ίδια.

Ο δήμαρχος της Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής μιλώντας στην zougla.gr μας ανέφερε χαρακτηριστικά: « Το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει μονάδες τεχνητού νεφρού. Ο διευθυντής έχει παραιτηθεί, ενώ η νεφρολόγος έχει ξεπεράσει κάθε όριο δυνατοτήτων της. Κάνει ηρωικές προσπάθειες, αλλά για πόσο ακόμα θα αντέξει. Αρμόδια για αυτό που επικρατεί είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζωρτζίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου