Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Dijssel-"μπλουμ"... στη Σοφοκλέους

του Θανάση Σταυρόπουλου

Η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, κυριολεκτικά ζαλισμένη από τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, προσπαθεί να τιμολογήσει τις επιπτώσεις στην Μεγαλόνησο, τις παράπλευρες απώλειες στην ασθενή Ελληνική οικονομία, αλλά και την επόμενη μέρα για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο, την ίδια ώρα που ο κ. Ντάισελμπλουμ επέστρεψε δριμύτερος και σε δηλώσεις του στο RTL τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: "θα σπάσει ο αυτοματισμός που θέλει να επιβαρύνονται τα Κράτη και οι φορολογούμενοι για τις Τραπεζικές κρίσεις. 

Στο εξής θα θίγονται και οι Τράπεζες και οι μεγαλοκαταθέτες. Σε αυτό θα πρέπει να συνηθίσουν οι Αγορές".

ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

Οι νέες δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ στο Ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο έρχονται να καταδείξουν ότι όντως η Ευρωζώνη υιοθετεί μια νέα στρατηγική για τη διάσωση των προβληματικών Χωρών - Τραπεζών.

Ξεκινώντας από την Κύπρο και αν παραδεχθούμε ότι είναι σωστές οι εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες δύο ήταν οι πυλώνες της Κυπριακής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα ο υπέρβαρος Χρηματοοικονομικός τομέας και ο τομέας των Υπηρεσιών, ο πρώτος δείχνει να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ο δεύτερος μοιραία θα παρασυρθεί από τον πρώτο. 

Επόμενος παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο είναι αυτός του φυσικού αερίου, όμως αυτός θέλει τον χρόνο του προκειμένου να έχει ουσιαστική επίδραση στα οικονομικά της Χώρας, ενώ η πρόσφατη "επίθεση φιλίας" του Ισραήλ προς την Τουρκία, υπό την καθοδήγηση Ομπάμα (στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ), αν μη τι άλλο χρήζει δεύτερης ανάγνωσης. ΕURO2DAY

http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου