Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Στις συμπληγάδες ΕΕ - ΔΝΤ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Αναστασιάδης μετά τη νέα εμπλοκή που φαίνεται ότι παρουσιάστηκε τα ξημερώματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επιμονή της εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, για διαχωρισμό και της Τράπεζας Κύπρου σε "καλή" και "κακή" σύμφωνα με το πρότυπο για τη Λαϊκή Τράπεζα, κάτι που οδήγησε σε εμπλοκή των συνομιλιών τις πρώτες πρωινές ώρες και την άμεση αναχώρηση του κ. Αναστασιάδη για τις Βρυξέλλες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και την Κριστίν Λαγκάρντ πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7:00 το απόγευμα. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διαμηνύει ότι η Κύπρος πρέπει να δεχθεί τους όρους που θέτουν οι Ευρωπαίοι και υπογράμμισε ότι δεν είναι σίγουρος πως θα υπάρξει απόψε συμφωνία για το πρόγραμμα οικονομική βοήθειας προς την Κύπρο.

Οι συνεχείς διαβουλεύσεις χαρακτηρίζονται από συνεχείς ανατροπές και πιέσεις από την πλευρά της τρόικας καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ φαινόταν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονταν στο παρά πέντε μιας τελικής συμφωνίας που περιελάμβανε "κούρεμα" 18% με 22% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 4% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε όλες τις υπόλοιπες τράπεζες. ΜΕGATV.COM

http://medispin.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου