Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ξεκινά η επιλογή των νέων διοικητών νοσοκομείων! Πόσοι είναι οι υποψήφιοι


Αμέτρητους φακέλους με βιογραφικά έχουν παραλάβει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου υγείας ενώ εκατοντάδες είναι και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις απο ενδιαφερόμενους που θέλουν να γίνουν διοικητές νοσοκομείων. Πόσοι κατέθεσαν αιτήσεις και ποιοι έχουν προτεραιότητα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έληξε και τυπικά χθες η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για μια θέση στη διοίκηση κάποιου νοσοκομείου του ΕΣΥ. Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας εχουν παραλάβει κοντά στις 1500 αιτήσεις τις οποίες έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται ενώ την περασμένη Παρασκευή έληξε η προθεσμία για δια ζώσης παράδοση φακέλου με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα εκατοντάδες στελέχη της υγείας που εκδήλωσαν με την αίτηση το ενδιαφέρον τους να στελεχώσουν το ΕΣΥ, υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι από τελείως διαφορετικά επαγγέλματα. Μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας δεν έχουν αποφασίσει αν θα επιλέξουν και πρόσωπα που δεν έχουν εμπειρία στο ΕΣΥ αλλά γνωρίζουν καλά από διοίκηση. Πάντω φαίνεται ότι προτεραιότητα θα έχουν ειδικά όσοι έχουν υπηρετήσει το προηγούμενο διάστημα ως διοικητές σε νοσοκομεία και ειδικά όσοι θεωρούνται αποδοτικοί.

Θραύση κάνουν πάντως τα νοσοκομεία της πρωτεουσας για τα οποία έχουν κατατεθεί οι περισσότερες αιτήσεις τόσο απο νυν διοικητές που επιθυμούν να ανανεώσουν τη θητεία τους όσο κα από άλλα στελέχη της αγοράς. Βέβαια υπάρχουν και αιτήσεις προσώπων που δεν πληρούν τα κριτήρια λόγω διαφορετικών σπουδών, ωστόσο και αυτές θα εξετασθούν απο την επιτροπή που έχει ορισθεί, επικεφαλής της οποίας ειναι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελ.Καλύρης.

Οι αποδοχές πάντως όπως είχε επισημάνει και ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρένζτος είναι κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία.

Όσο για τα προσόντα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, θα συνεκτιμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος στη διοίκηση μονάδων Υγείας, και μεταξύ άλλων στα οικονομικά της Υγείας.
Συνολικά θα προσληφθούν 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.
IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPhone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου