Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μαζικό «όχι» γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ στον Άδωνι

Μαζικό «όχι» γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ στον Άδωνι

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ στο Σύνταγμα - Στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν όλοι οι δρόμοι. Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Μαζικό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ που, όπως σημειώνουν, οδηγούν στη διάλυση της δημόσιας υγείας, είπαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Με μαύρες σημαίες και πανό πραγματοποίησαν μία από τις μαζικότερες πορείες στη Βουλή, ενώ νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των ψυχιατρικών νοσοκομείων, αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κήρυξε 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) για τα νοσοκομεία της Αττικής. 

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), που ζητά από τον υπουργό Υγείας να «σταματήσει την καταστροφική πολιτική στο χώρο της Υγείας».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου